Kakaový dezert s kokosovými kuličkami a lahodným čokoládovým krémem

Tento kakaový dezert s kokosovými kuličkami a čokoládovým krémem je skutečným nebeským zážitkem. Jedná se o sladkou pochoutku, která kombinuje bohatou chuť kakaa s exotickým kokosem a krémovou texturou. Tento dezert je ideální pro speciální příležitosti nebo jako luxusní víkendový dezert.

Zdroj: Einfache Rezepte

Ingredience

Na těsto:

  • 200 g másla
  • 150 g cukru
  • 3 vejce + 1 bílek
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na kokosové kuličky:

  • 200 g tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 4 ml vanilkového extraktu

Na krém:

  • 200 ml smetany (33 %)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 lžíce moučkového cukru

Na ozdobení:

  • 50 g čokolády, nastrouhané

Postup

1) Tvarohové kuličky: Smíchejte tvaroh, kokos, moučkový cukr, žloutek a vanilkový extrakt. Tvarujte kuličky a dejte je na 10 minut do mrazničky.

2) Příprava těsta: Máslo s cukrem utřete do pěny. Postupně přidávejte vejce a bílek. Přidejte zakysanou smetanu. Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejte a vmíchejte do směsi. Rozdělte těsto na dvě části, do jedné přidejte kakao a mléko.

3) Pečení: Do formy vyložené pečícím papírem navrstvěte nejdříve světlé, pak tmavé těsto. Vložte kuličky z mrazničky a zatlačte je do těsta. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut. Nechte dezert vychladnout.

4) Krém: Smetanu, crème fraîche a moučkový cukr vyšlehejte do hladka. Hotový krém natřete na upečený a vychladlý korpus.

5) Ozdobení: Na vrch dezertu nastrouhejte čokoládu pro finální dekorativní efekt.

Královský jablečný koláč – fantastická chuť a jednoduchá příprava

Závěr

Kakaový dezert s kokosovými kuličkami a čokoládovým krémem je opravdovým pochoutkou, která osloví všechny milovníky bohatých a intenzivních chutí. Jeho příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to!