Tento kakaový dezert s kokosovými kuličkami a čokoládovým krémem je skutečným nebeským zážitkem. Jedná se o sladkou pochoutku, která kombinuje bohatou chuť kakaa s exotickým kokosem a krémovou texturou. Tento dezert je ideální pro speciální příležitosti nebo jako luxusní víkendový dezert.
Ingredience
Na těsto:
- 200 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce + 1 bílek
- 150 g zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce mléka
- 300 g hladké mouky
- 12 g prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Na kokosové kuličky:
- 200 g tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 žloutek
- 100 g strouhaného kokosu
- 4 ml vanilkového extraktu
Na krém:
- 200 ml smetany (33 %)
- 200 ml crème fraîche
- 1 lžíce moučkového cukru
Na ozdobení:
- 50 g čokolády, nastrouhané
Postup
1) Tvarohové kuličky: Smíchejte tvaroh, kokos, moučkový cukr, žloutek a vanilkový extrakt. Tvarujte kuličky a dejte je na 10 minut do mrazničky.
2) Příprava těsta: Máslo s cukrem utřete do pěny. Postupně přidávejte vejce a bílek. Přidejte zakysanou smetanu. Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejte a vmíchejte do směsi. Rozdělte těsto na dvě části, do jedné přidejte kakao a mléko.
3) Pečení: Do formy vyložené pečícím papírem navrstvěte nejdříve světlé, pak tmavé těsto. Vložte kuličky z mrazničky a zatlačte je do těsta. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut. Nechte dezert vychladnout.
4) Krém: Smetanu, crème fraîche a moučkový cukr vyšlehejte do hladka. Hotový krém natřete na upečený a vychladlý korpus.
5) Ozdobení: Na vrch dezertu nastrouhejte čokoládu pro finální dekorativní efekt.
Královský jablečný koláč – fantastická chuť a jednoduchá příprava
Závěr
Kakaový dezert s kokosovými kuličkami a čokoládovým krémem je opravdovým pochoutkou, která osloví všechny milovníky bohatých a intenzivních chutí. Jeho příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to!