Vyzkoušejte tyto křupavé bramborové placičky se sýrem a česnekem: Dokonalá večeře za pár minut

Křupavé bramborové placky se sýrem a česnekem jsou výtečným a univerzálním jídlem, které může sloužit jako hlavní chod nebo jako chutná příloha. Tato jednoduchá, ale lahodná kombinace brambor, sýra a česneku tvoří perfektní doplněk k masu nebo zelenině a je oblíbená u dospělých i dětí.

Zdroj: KAZAN

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 80 g sýra (čedar nebo eidam), nastrouhaného
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Postup

1) Příprava brambor: Brambory důkladně omyjte a vařte v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nejsou poloměkké. Po uvaření brambory sceďte, nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na hrubém struhadle.

2) Příprava směsi: Do mísy s nastrouhanými bramborami přidejte nastrouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs.

3) Tvarování a smažení placek: Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Z bramborové směsi tvarujte malé placky a ukládejte je na rozpálenou pánev. Placky smažte z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou křupavé a zcela propečené.

4) Servírování: Hotové placky vyjměte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odstranil přebytečný olej. Podávejte placky teplé jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.

Plněné papriky mletým masem v omáčce s rýží

VIDEO RECEPT

Závěr

Křupavé bramborové placky se sýrem a česnekem jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Jsou snadné na přípravu a jejich všestrannost znamená, že je můžete servírovat s širokou škálou jídel.