Křupavá bramborová kolečka s česnekovo-bramborovým dresinkem jsou ideální pochoutkou pro každou příležitost. Tato jednoduchá a rychlá příloha se skvěle hodí k různým pokrmům nebo jako samostatné občerstvení. Připravte si je doma a překvapte své hosty skvělou chuťovkou, která se stane hitem každého setkání!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborová kolečka s česnekovo-bylinkovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
Bramborová kolečka:
- 1 velká brambora (500 g)
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 3 lžíce kukuřičný škrob
- olej – na smažení
Česnekovo-bylinkový dresink:
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Bramborová kolečka: Nakrájejte velkou bramboru na malé kostičky, které přendejte do velké mísy, poté je zalijte vodou, opláchnete a nakonec z brambor slijte vodu.
2. Následně je vsypejte do pánve s rozehřátým olejem, promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Dochuťte je solí a černým mletým pepřem. Po smažení je přendejte do mísy a přisypejte k nim kukuřičný škrob – dobře promíchejte.
3. Pomocí kruhové nádobky vytvarujte kolečka, které dobře přitlačte a vložte je do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany na mírném ohni dozlatova a dokřupava.
4. Po smažení je přendejte na talíř a pokračujte přípravou dresinku:
5. Česnekovo-bylinkový dresink: Smíchejte majonézu a jogurt v misce. Přidejte nasekaný česnek, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
Dobře promíchejte a podávejte k bramborovým kolečkům.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!