Vídeňský pudinkový dezert s pomerančovým krémem a piškoty je lahůdka, která vás okouzlí svou jemností a osvěžující chutí. Spojení bohatého pudinku, svěžího pomerančového krému a křupavých piškotů vytváří dokonale harmonický dezert, který je ideální pro každou slavnostní příležitost nebo jako sladká tečka po večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vídeňský pudinkový dezert s pomerančovým krémem a piškoty
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 2 dcl mléka
- 2 dcl oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balení vanilkový cukr
- 1 balení prášek do pečiva
Pomerančový krém:
- 1 l pomerančové šťávy
- 80 g škrobové moučky
- 6 lžic cukru
Pudinkový krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce moučkového cukru
- 125 g měkké máslo
Sirup:
- 250-350 ml pomerančové šťávy + 4 lžíce rumu
- 1 balení dětské piškoty
Ostatní:
- máslo – na vymazání plechu
- hrubá mouka – na vysypání plechu
Poleva:
- rozpuštěná čokoláda – podle chuti
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a nasypejte cukr – šlehejte do jemné směsi, pak přilijte mléko, olej, přisypejte polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva – promíchejte/vyšlehejte.
2. Výsledné těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
3. Pečte v předehřáté troubě 10 minu při 200 °C dozlatova a po upečení nechte vychladnout.
4. Pomerančový krém: Do hrnce nalijte pomerančovou šťávu, přisypejte škrobovou moučku a cukr – dobře promíchejte a vařte na mírném ohni. Za občasného míchaní přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Získaný horký krém nalijte na upečené vychladlé těsto.
5. Pudinkový krém: Do hrnce nalijte mléko, přisypejte vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek a moučkový cukr – dobře promíchejte a vařte na mírném ohni. Za občasného míchaní přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Po uvaření nechte krém vychladnout a pak do něho vmíchejte změklé máslo – šlehejte do hladkého krému.
6. Získaný vyšlehaný hladký krém naneste a pěkně rozetřete na vychladlý pomerančový krém.
7. Sirup: Do malé misky nalijte pomerančovou šťávu a přilijte rum – promíchejte a v sirupu namáčejte dětské piškoty, které pokládejte vedle sebe.
8. Poleva: Do malé misky nalámejte čokoládu, kterou rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní (můžete také do ní přidat trochu másla, oleje nebo smetany).
9. Výslednou polevou pomocí vidličky vytvarujte libovolné vzory a uložte do lednice na ztuhnutí, ale nejlépe přes noc.
Vynikající vídeňský zákusek podávejte na druhý den s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: