Objevte kouzlo dokonalých domácích jahodových knedlíků z tvarohového těsta, které vás nadchnou svou jemností a lahodnou chutí. Tento netradiční recept spojuje čerstvé jahody s lehkým tvarohovým těstem, což vytváří neodolatelnou kombinaci, kterou si zamiluje celá rodina. Připravte si tento jednoduchý a chutný dezert a užijte si sladkou radost v každém soustu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g tvaroh
- 1 vejce
- 100 g hrubé mouky (lze použít i dětskou krupici)
- špetka soli
Plnění:
- čerstvé jahody nebo jiné libovolné ovoce
Ostatní:
- hrudkovitý tvaroh – na posypání
- moučkový cukr – na posypání
- rozpuštěné máslo – na polití
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vložte tvaroh, rozklepněte vejce, nasypejte hrubou mouku nebo dětskou krupici a přidejte špetku soli. Vypracujte z těsta kouli, kterou položte do misky, přikryjte fólií a nechte 1,5 hodiny kynout.
2. Z výsledného těsta vytvořte váleček, z kterého pomocí nože vytvořte stejné díly, které naplňte čerstvými jahodami a vytvarujte knedlíčky.
3. Do hrnce na sporáku s vroucí osolenou vodou si vložte knedlíčky – lehce promíchejte a vařte na mírném ohni 10 minut.
4. Po 10 minutách je vyndejte z vody, překrojte na polovinu a posypejte hrudkovitým tvarohem, moučkovým cukrem a polijte rozpuštěným máslem.
Dokonalé domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!