ROZHOVOR: “Vždy jsem milovala autenticitu, svobodu a možnost projevit vlastní styl.”

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory. Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality.

Pokud jste příznivci boho stylu, tento rozhovor vás určitě zaujme. Tato umělkyně se inspirovala časem stráveným u moře a nyní vám nabízí kousek z něj prostřednictvím krásných šperků.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Na začátek vás poprosím, abyste se nám představila.

Dobrý den. Jmenuji se Káťa a jsem výtvarnice. Narodila jsem se v Hradci Králové, ale žila jsem v malém městě ve východních Čechách, kde jsem nikdy necítila, že tam patřím. Měla jsem složitou pubertu, špatná parta na malém městě… Rok jsem studovala na oděvní škole, kam jsem přešla z osmiletého gymnázia. Školu jsem nedokončila, ztratila jsem jakoby motivaci, možná už kvůli tomu všemu, co se dělo. Ale nevzdala jsem to a začala jsem se vzdělávat sama, protože jsem to milovala.

Zaměřila jsem se na samostudium výtvarnictví a řemesel. V podstatě jsem si dala život. Povedlo se mi dosáhnout jistého úspěchu v oboru výtvarnictví. Pro mně docela zásadního, jelikož jsem toho dosáhla vlastní pílí, odhodláním, kultivací, tréninkem a hlavně to je něco, co naprosto miluju. Ten zbytek už tak nějak přišel skoro sám. Né úplně, ale nebyl to cíl.

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Miluju barvy, barevná spektra… Jsem hlavně výtvarnice a na barvičky jsem, jak se tak trošku vtipně říká, vysazená. Tvorbě šperků se věnuji již od svých 16 let a mám s tím zkušenosti ze zahraničí, kde jsem jistou dobu žila. Byla jsem na ostrově, takže moře a boho styl je mi blízký, jelikož je to moje autenticita. Svoboda, barvy, radost, pláž, moře. To je to, co miluju. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Boho Bee je má nová kolekce autentických náhrdelníků, které jsou inspirovány Atlantskou kulturou. Chtěla bych, aby to lidé brali jako inspiraci. Aby to se sebou nevzdávali a uvěřili si. Uvěřili v lásku a v to, že žijeme v bezpečném světě, kde je bezpečné být svůj, protože pokud jste šťastní a spokojení, pokud milujete (a to můžete být pouze pokud můžete být tím, kdo doopravdy jste, a že vaše autenticita je to opravdové zlato), nikomu tím nemůžete ublížit.  

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Představíte nám svou tvorbu a řeknete nám, jak jste se k ní dostala?

Protože miluju barvy, moře, oceán a byla jsem vždy fascinovaná touto kulturou, boho styl je pro mě můj autentický styl. Barvy mluví svojí řečí. Pláže, tanec, autenticita, svoboda vyjádření, radost ze života, magie každého okamžiku, který se nám tady nabízí… Žila jsem u moře, na ostrově. Je mi to prostě blízké a miluju to.

Čím se při jejich výrobě inspirujete?

Nevím jak to popsat, ale žene mě touha vyjádřit vlastní autenticitu a vlastní volání. Jakoby vyjádřit vlastní styl, barvy, harmonii a spojit příjemný s užitečným. Inspiraci beru tak, že seženu materiál, a pak nechám proudit vlastní myšlenky, duši. To jiné vnímání, jako, co by z toho šlo vytvořit. Proto tvořím spíše “one of a kind” šperky a limitky, protože nejsem robot a vyrábět cokoliv dokola mě fakt nebaví. Jak jsem již říkala – jsem výtvarnice a vidím to trochu jinak. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Můžete nám přiblížit výrobní proces?

Navrhnu si barevné a tvarové rozložení korálků, podle svojí metody. Tohle slovo je takovej malej vtípek pro muže, kterého miluju (takovým tím svým jednorožčím způsobem). A pak to konstruuju. Technikou ketlování drátkem a kleštičkama s kulatým nosem to spojuju. Tím mám základ. Pak na nylonové lanko navléknu korálky a dotvořím náhrdelník. Takhle to tvořím s každým náhrdelníkem. Jsou one of a kind.

Jaké materiály používáte nejčastěji?

Momentálně tvořím se skleněnými korálky Preciosa a drátkem. Jinak jsem schopna zpracovat jakýkoliv materiál, ale nejraději mám určitě sklo a minerály.

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Je to vaše práce nebo koníček?

V tuto chvíli již obojí.

Máte do budoucna nějaké plány na rozšíření své tvorby?

Ano, určitě a intenzivně na tom pracuji každým dnem. V minulosti jsem se snažila o nějaký druh spolupráce, ale nefungovalo to tak, jak bych si představovala, tak jsem se tomu musela začít věnovat více sama a přiučit se novým věcem. Což bych mohla nazvat takovým štěstím v neštěstí, jelikož mi to dalo novou úroveň svobody.

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

Výrobky lze zakoupit na webové stránce facebook.com/katia.bohem.soul.

Chtěla byste našim čtenářům sdělit ještě něco, co jsme nezmínili?

Ať si věří. A jdou za tím, čím se cítí volání. Ať se nebojí říct svůj názor a postavit se autoritě. Pokud ví ve svém srdíčku, že je jim ubližováno, nemají se čeho bát. Celou svojí karieru jsem vybudovala jako důkaz toho, že to jde. Tak ať to zkusí, třeba to půjde. Život není o tom dělat, co vás nebaví. Nejste stroje ani roboti. Život je o lásce a o radosti, o míru a o tom žít ve svojí pravdě. Ale tý autentický, né tý falešný. A pokud něco nejde, je tam jiná, lepší cesta, jak na to. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee

Taky bych chtěla říct, aby se začali mít rádi takový, jací jsou. To, že měli rozbité zrcadlo, když vyrůstali, neznamená, že tací doopravdy jsou. Je to o sebedisciplíně, o vědomé volbě a investici. Můžete si vybrat každou minutu, jestli si chcete zlepšit život a jít za svým voláním, nebo chcete zůstat na starým místě.

ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee
ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee
ROZHOVOR:
Zdroj: Boho Bee