Luxusní ovocné řezy s krémem z mascarpone

Ovocné řezy jsou klasickým a oblíbeným dezertem, který je díky své lehkosti a svěžesti ideální na jarní a letní oslavy. Tento recept kombinuje nadýchaný korpus s bohatým mascarpone krémem a jahodovou marmeládou.

Zdroj: Petra Donátová

Ingredience

Na korpus:

  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 vajec
  • 5 lžic horké vody
  • 5 lžic cukru
  • Půlka prášku do pečiva

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 2 lžíce jahodové marmelády
  • 250 ml šlehačky
  • Moučkový cukr dle chuti (pro oslazení krému)

Dále:

  • ovoce
  • želatina

Postup

1) Příprava korpusu: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte horkou vodu a poté mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec jemně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud není korpus pečený a zlatavý.

2) Příprava krému: Mascarpone smíchejte s jahodovou marmeládou. Šlehačku vyšlehejte do tuhého sněhu, při šlehání přidejte moučkový cukr dle chuti. Lehce vmíchejte šlehačku do směsi mascarpone a marmelády, aby vznikl jemný, rovnoměrný krém.

3) Sestavení řezů: Vychladlý korpus potřete připraveným krémem. Dezert můžete dále ozdobit čerstvým ovocem nebo posypat moučkovým cukrem a zalít želatinou.

4) Chlazení: Nechte řezy v chladničce řádně vychladnout, nejlépe několik hodin, aby krém ztuhl a chutě se spojily.)

Vyzkoušejte také: 

Závěr

Ovocné řezy s mascarpone a jahodovým krémem jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Jsou nejen krásné na pohled, ale i bohaté na chuť, a rozhodně potěší každého milovníka sladkého.