Objevte kouzlo tohoto jednoduchého, ale neuvěřitelně lákavého občerstvení jako jsou křupavoučké smažené brambůrky ve tvaru růžičky plněné jogurtovým dresinkem a kečupem. Tyhle malé bramborové speciality jsou ideální pro každou příležitost. Připravte si tento rychlý a jednoduchý recept, který jistě potěší každého milovníka křupavého jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené brambůrky ve tvaru růžičky plněné jogurtovým dresinkem a kečupem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 3 brambory + 1 lžička soli
- 100-120 g kukuřičný škrob
- olej – na formování brambor
Dresink:
- 1 kelímek bílý jogurt
- 1 lžička sušená máta
- 1 lžička sušená chilli paprička
- 1 lžička sušené oregano/tymián
Zdobení:
- lísteček čerstvé máty
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do hrnce vložte očištěné brambory, které zalijte vodou, osolte a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření je přendejte do mísy a dobře rozmačkejte, pak přisypejte kukuřičný škrob, pořádně promíchejte a vyválejte do válečku, který rozdělte na 8-10 stejných dílů.
2. Z každého dílu s pomocí ruk od oleje vytvarujte ruličku, z které udělejte 5 malých kuliček.
3. Potom je položte na čistou plochu a na vytvoření brambůrek ve tvaru růžičky použijte horní část odšťavňovače na citrusy, který namažte olejem a položte je na talíř.
4. Následně je vložte do pánve s rozehřátým olejem a smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a dokřupava.
5. Dresink: Do malé misky nalijte bílý jogurt, který dochuťte sušenou mátou, sušenou chilli papričkou a sušeným oreganem nebo sušeným tymiánem – dobře promíchejte a dresink je hotový!
6. Na závěr smažené křupavé bramborové růžičky naplňte jogurtovým dresinkem a kečupem podle chuti.
7. Podávejte je s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!