Připravte si rychlý a chutný piškot s jahodami

Tento jednoduchý recept na piškot s jahodami je ideální pro každého, kdo si chce rychle a bez velkého úsilí připravit lahodný dezert. Výsledný piškot je lehký, nadýchaný a plný čerstvých jahod, které dodají sladkost a šťavnatost.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Ingredience

  • 7 vajec
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 7 lžic oleje
  • 7 lžic horké vody
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Čerstvé jahody, pokrájené na plátky

Postup

1) Příprava těsta: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej a horkou vodu a znovu důkladně promíchejte. Přisypete mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře zamíchejte do hladka.

2) Zapracování sněhu: Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Tuhý sníh opatrně vmíchejte do těsta, aby směs zůstala vzdušná.

3) Pečení: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který jste vymazali máslem. Na těsto rovnoměrně rozložte pokrájené jahody. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C, dokud špejle vložená do těsta nevyjde čistá, zhruba 20-25 minut.

4) Dokončení: Nechte piškot vychladnout přímo na plechu. Poté jej můžete přesunout na podnos a podávat.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Piškot s jahodami je skvělým řešením pro snadný a rychlý dezert, který osladí každé setkání s rodinou nebo přáteli. Je dostatečně jednoduchý i pro začínající pekaře a zároveň dostatečně chutný, aby uspokojil i náročné mlsné jazýčky.