Až budete dělat řízky, tak zapomeňte na trojobal a zkuste toto vylepšení: Trik, se kterým masíčko zůstane extra šťavnaté a jemné!

Představujeme vám jedinečný způsob přípravy řízků, který se obejde bez klasického trojobalu. Tento trik, který jsem se naučila v restauraci, kde byly řízky vyhlášené, zahrnuje použití marinády a speciální obalovací směsi. Výsledkem jsou neuvěřitelně šťavnaté a jemné kousky masa.

Zdroj: istock.com

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsou nebo vepřového
  • Sůl, černý mletý pepř, pepř na maso
  • 3 střední vejce
  • 2 lžíce studené vody (může být i perlivá)
  • Hladká mouka a strouhanka v poměru 1:1
  • Vepřové sádlo ke smažení

Postup

1) Příprava masa: Maso rozklepejte z obou stran pomocí paličky, aby bylo tenčí a měkčí. Dobře ho osolte a opepřete.

2) Marináda: Vejce rozšlehejte se dvěma lžícemi vody. Tuto směs nalijte do hluboké mísy a vložte do ní maso tak, aby bylo kompletně pokryté. Misku přikryjte a dejte marinovat do chladničky, ideálně přes noc.

3) Obalování: Smíchejte stejné množství hladké mouky a strouhanky. Maso vyjměte z marinády a obalte v této směsi. Díky předchozí marinádě není potřeba maso znovu obalovat ve vejci.

4) Smažení: Maso smažte na prudkém ohni na vepřovém sádle z obou stran dozlatova. Poté teplotu snižte a dopečte maso na mírném ohni. Dbejte na to, aby maso na pánvi nezůstalo příliš dlouho, což by mohlo vést k jeho vysušení.

Závěr

Tento způsob přípravy řízků je skvělým trikem, jak zajistit, že maso zůstane šťavnaté a jemné. Marináda zajišťuje, že řízky jsou měkké a vláčné, zatímco kombinace mouky a strouhanky vytváří lehkou a křupavou krustu.

Meta popisek

Zkuste tento fantastický trik na šťavnaté a jemné řízky bez použití klasického trojobalu. S naším receptem připravíte řízky, které budou hit na každém stolování.