Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem

Představujeme vám recept na zapečené cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité lahodným bešamelem a sýrem. Toto jídlo je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete na stůl dostat něco výjimečně chutného.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem
Zdroj: Grigors Koch Atelier

Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 300g Cannelloni těstoviny

Bešamelová omáčka։

  • 50 g máslo
  • 2 lžíce mouky
  • 500 ml mléko
  • muškátový oříšek – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Směs mletého masa:

  • olej – na smažení
  • 250 g mleté maso
  • 100 g cibule
  • 100 g žampiony
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušená bazalka – podle chuti
  • 100 ml rajčatová omáčka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • 100-150 g rajče
  • 100 g sýr – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Připravte cannelloni těstoviny, které nechte chvíli stranou.

2. Bešamelová omáčka։ Do hrnce na sporáku vložte máslo, které promíchejte a nechte rozpustit na mírném ohni. Pak přisypejte mouku a míchejte do jemné směsi. Když bude směs vřít, nalijte mléko a dobře promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem a solí – pořádně promíchejte.

Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier

3. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem vložte mleté maso a smažte ho na mírném ohni. Pak vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony. Promíchejte a společně smažte na mírném ohni. Dochuťte černým mletým pepřem a sušenou bazalkou.

Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier

4. Následně do pánve vlijte rajčatovou omáčku, poté vsypejte nadrobno nakrájený česnek a dochuťte solí – pořádně promíchejte.

Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier

5. Výslednou směsí naplňte cannelloni těstoviny, pak je položte pěkně vedle sebe do zapékací mísy a po bocích naaranžujte cherry rajčátka.

Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier

6. Na závěr Cannelloni těstoviny přelijte připravenou bešamelovou omáčkou, kterou rozetřete a navrch nasypejte strouhaný sýr – čím více sýra, tím lépe.

Zapečené Cannelloni plněné mletým masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelovou omáčkou, rajčaty a sýrem  - Chutný oběd na stole!
Zdroj: Grigors Koch Atelier
Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem
Zdroj: Grigors Koch Atelier

7. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova a dokřupava, nebo podle potřeby – dokud se sýr nerozteče.

Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem
Zdroj: Grigors Koch Atelier

Podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem
Zdroj: Grigors Koch Atelier

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: