Představujeme vám recept na zapečené cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité lahodným bešamelem a sýrem. Toto jídlo je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete na stůl dostat něco výjimečně chutného.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené Cannelloni plněné masem se žampiony a rajčatovou omáčkou, přelité bešamelem a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 300g Cannelloni těstoviny
Bešamelová omáčka։
- 50 g máslo
- 2 lžíce mouky
- 500 ml mléko
- muškátový oříšek – podle chuti
- sůl – podle chuti
Směs mletého masa:
- olej – na smažení
- 250 g mleté maso
- 100 g cibule
- 100 g žampiony
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušená bazalka – podle chuti
- 100 ml rajčatová omáčka
- 1 stroužek česneku
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- 100-150 g rajče
- 100 g sýr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte cannelloni těstoviny, které nechte chvíli stranou.
2. Bešamelová omáčka։ Do hrnce na sporáku vložte máslo, které promíchejte a nechte rozpustit na mírném ohni. Pak přisypejte mouku a míchejte do jemné směsi. Když bude směs vřít, nalijte mléko a dobře promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem a solí – pořádně promíchejte.
3. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem vložte mleté maso a smažte ho na mírném ohni. Pak vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony. Promíchejte a společně smažte na mírném ohni. Dochuťte černým mletým pepřem a sušenou bazalkou.
4. Následně do pánve vlijte rajčatovou omáčku, poté vsypejte nadrobno nakrájený česnek a dochuťte solí – pořádně promíchejte.
5. Výslednou směsí naplňte cannelloni těstoviny, pak je položte pěkně vedle sebe do zapékací mísy a po bocích naaranžujte cherry rajčátka.
6. Na závěr Cannelloni těstoviny přelijte připravenou bešamelovou omáčkou, kterou rozetřete a navrch nasypejte strouhaný sýr – čím více sýra, tím lépe.
7. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova a dokřupava, nebo podle potřeby – dokud se sýr nerozteče.
Podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!