Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem

Připravte si fantastické zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem. Tento recept je nejen nesmírně sytý, ale také překvapivě nenáročný, takže je ideální pro rychlý oběd. Spojením mletého masa, těstovin v jemné bešamelové omáčce se sýrem vytvoříte jídlo, které potěší každého milovníka těstovin.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa:

  • rostlinný olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 600 g mleté hovězí maso
  • 120 ml rajčatová omáčka
  • 100 ml červené víno
  • 3 g soli
  • 2 g sušené lístky bazalky (1/2 lžičky)
  • 5 g červená mletá paprika (1 lžička)
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 300 g těstovin penne + vroucí voda + 3 g soli

Bešamelová omáčka:

  • 20 g másla
  • jarní cibulka
  • 30 g dortová mouka (mouka s nízkým obsahem lepku)
  • 500 ml mléko
  • 3 g soli
  • cukr – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sýr mozzarella – podle chuti

Na závěrečné posypání:

  • sýr mozzarella

Jak budeme postupovat:

1. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak vmíchejte mleté hovězí maso a společně smažte do hnědasta. Dále nalijte rajčatovou omáčku a přilijte červené víno. Dochuťte solí, sušenými lístky bazalky, červenou mletou paprikou a černým mletým pepřem. Pořádně promíchejte a po smažení odstavte z ohně.

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

2. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypejte těstoviny a vařte na na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

3. Bešamelová omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte nakrájenou jarní cibulku, kterou jemně smažte na mírném ohni. Pak přisypejte dortovou mouku (mouka s nízkým obsahem lepku), rychle promíchejte, postupně přilévejte mléko a míchejte do husté omáčky. Dochuťte solí, cukrem a černým mletým pepřem, poté snižte na nižší teplotu a pokračujte v míchání.

4. Potom do omáčky vsypejte strouhaný sýr mozzarella a vmíchejte uvařené těstoviny al dente – pořádně a důkladně promíchejte.

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

5. Následně 1/2 těstovin v omáčce navrstvěte na spodek zapékací mísy a rozprostřete smaženou směs mletého masa. Postup opakujte ještě jednou a vrch posypejte strouhaným sýrem mozzarella – čím více sýra, tím lépe.

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

6. Pečte v předehřáté troubě 15 minu při 200 °C.

7. Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem podávejte s láskou a skvělou chutí.

Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking
Zapečené vrstvené těstoviny v bešamelové omáčce s mletým hovězím masem a sýrem
Zdroj: ItsMichelle Cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!