Malinové šátečky s mandlemi z listového těsta s krémem ze zakysané smetany, jsou ideální volbou k odpolední snídani nebo jako pochoutka kdykoli během dne. Díky použití listového těsta je jejich příprava velmi rychlá a snadná, zatímco výsledek je působivý a mimořádně chutný. Sladkou tečku v podobě malinových šátečků ocení všichni. Děti je zbožňují a vy budete také!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Malinové šátečky s mandlemi z listového těsta s krémem ze zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
- 275 g listové těsto
Malinová náplň:
- 250 g mražené maliny
- 50 g škrobová moučka
Krém:
- 90 zakysaná smetana
- 20 g cukr
Ostatní:
- 1 vejce/žloutek – na potírání
Na zdobení a posypání:
- mandlové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Malinová náplň: Do pánve vsypejte mražené maliny, které vařte na mírném ohni a přisypejte k nim škrobovou moučku – dobře promíchejte a vařte do změknutí. Po uvaření nechte chvíli vychladnout.
2. Krém: Do poháru vlijte zakysanou smetanu a přisypejte cukr – dobře promíchejte.
3. Připravte listové těsto, do kterého pomocí sklenice od červeného vína vytvarujte kolečka, které položte na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s mezery mezi nimi.
4. Následně do středu koleček naneste krém a naplňte malinovou náplní. Pak přikryjte dalšími kolečky a pomocí vidličky vytvarujte po bocích vlnky (slepte).
5. Na závěr je potřete vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby byli po upečení krásně zlatavé a ozdobte-posypejte je mandlovými semínky.
6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při cca 190-200 °C, podle potřeby dozlatova a dokřupava.
7. Malinové šátečky s mandlemi z listového těsta s krémem ze zakysané smetany podávejte láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou malinovou chuť!