Připravte si lahodné Bavette těstoviny s křupavými krevetami a cherry rajčátky v jemné smetanovo-parmazánové omáčce, které vás zaujmou svou jednoduchostí a bohatou chutí. Neváhejte a připravte si lahodný oběd nebo večeři!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bavette těstoviny s krevetami a cherry rajčátky v smetanovo-parmazánové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 300 g Bavette těstoviny + vroucí voda + sůl (můžete zaměnit za jiné těstoviny)
Omáčka:
- máslo ghí – na smažení
- 1 cibule
- 4-5 stroužky česneku
- 500 g krevety
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky sušené oregano
- 6-7 středně velká rajčátka (nebo podle chuti)
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- 300 ml smetana na vaření
- 50 g parmazán
Na zdobení a posypání:
- strouhaný parmazán
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do vroucí osolené vody vsypejte Bavette těstoviny, které vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
2. Do pánve s rozehřátým máslem ghí vsypejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova a přidejte nakrájený česnek. Promíchejte a smažte 1 minutu. Dále přidejte omyté krevety, které společně smažte 3 minuty z obou stran dozlatova a dokřupava. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem.
3. Následně do pánve vmíchejte rozpůlené cherry rajčátka a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – jemně promíchejte. Poté nalijte smetanu na vaření a nasypejte strouhaný parmazán. Dobře promíchejte a vařte 3 minuty na mírném ohni.
4. Na závěr do omáčky vmíchejte uvařené Bavette těstoviny a důkladně promíchejte.
5. Bavette těstoviny s křupavými krevetami a cherry rajčátky v jemné smetanovo-parmazánové omáčce ještě posypejte strouhaným parmazánem a ozdobte čerstvě nasekanou petrželku.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!