Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem

Přinášíme Vám výtečnou kulinářskou kombinaci, která spojuje bohatou chuť a zdravou svěžest v jednom talíři. Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem vytvoří pro vaše chuťové buňky nezapomenutelný lahodný zážitek. Připravte se na cestu do světa slastných kontrastů, kde každé sousto, které ochutnáte se spojí v harmonii chutí. Jdeme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa se zeleninou:

  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 200 g mrkve
  • 4 celerové tyčinky
  • 600 g mleté maso
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžíce rajčatová pasta/protlak
  • 150 ml hovězí vývar
  • 300 g cherry rajčátka
  • 150 ml mléko
  • 50 g parmazán

Ostatní:

  • 200 g nudle + vroucí voda + sůl

Na zdobení a posypání:

  • parmazán
  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do průhledna. Pak vsypejte nakrájenou mrkev –  promíchejte a smažte cca 2 minuty. Dále přidejte nakrájené celerové tyčinky a vložte mleté maso. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a smažte do zlatohněda.

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné

2. Mezitím do vroucí osolené vody vsypejte těstoviny, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné

3. Následně do pánve s mletým masem vmíchejte rajčatovou pastu/protlak a přilijte hovězí vývar – dobře promíchejte a vařte cca 5 minut na mírném ohni. Potom přidejte rozpůlené cherry rajčátka a přilijte mléko – pořádně promíchejte. Ke konci nasypejte strouhaný parmazán. Všechno důkladně promíchejte a na závěr do omáčky vsypejte uvařené těstoviny – promíchejte.

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem podávejte s lásku velkou chutí a nadšením.

Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmezánem
Zdroj: Výdatné a chutné

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: