Přinášíme Vám výtečnou kulinářskou kombinaci, která spojuje bohatou chuť a zdravou svěžest v jednom talíři. Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem vytvoří pro vaše chuťové buňky nezapomenutelný lahodný zážitek. Připravte se na cestu do světa slastných kontrastů, kde každé sousto, které ochutnáte se spojí v harmonii chutí. Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa se zeleninou:
- olej – na smažení
- 1 cibule
- 200 g mrkve
- 4 celerové tyčinky
- 600 g mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžíce rajčatová pasta/protlak
- 150 ml hovězí vývar
- 300 g cherry rajčátka
- 150 ml mléko
- 50 g parmazán
Ostatní:
- 200 g nudle + vroucí voda + sůl
Na zdobení a posypání:
- parmazán
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do průhledna. Pak vsypejte nakrájenou mrkev – promíchejte a smažte cca 2 minuty. Dále přidejte nakrájené celerové tyčinky a vložte mleté maso. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a smažte do zlatohněda.
2. Mezitím do vroucí osolené vody vsypejte těstoviny, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
3. Následně do pánve s mletým masem vmíchejte rajčatovou pastu/protlak a přilijte hovězí vývar – dobře promíchejte a vařte cca 5 minut na mírném ohni. Potom přidejte rozpůlené cherry rajčátka a přilijte mléko – pořádně promíchejte. Ke konci nasypejte strouhaný parmazán. Všechno důkladně promíchejte a na závěr do omáčky vsypejte uvařené těstoviny – promíchejte.
Těstoviny v jemné rajčatové omáčce s mletým masem se zeleninou a parmazánem podávejte s lásku velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!