Krok za krokem vám představíme skvělý recept na křupavý koláč s čokoládovým krémem, drobenkou a čokoládovými lupínky. Ať už si kávu budete vychutnávat sami nebo pozvete přátelé, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křupavý koláč s čokoládovým krémem, drobenkou a čokoládovými lupínky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 vejce
- 80 g cukr
- 8 g vanilkový cukr
- 50 ml oleje
- 50 g měkké máslo
- 250 g hladká mouka
- 10 g prášek do pečiva
Čokoládový krém:
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce kukuřičný škrob
- 400 ml mléko
- 100 g hořká čokoláda
- 200 ml slazená smetana
Zdobení a posypání:
- čokoládové lupínky/kuličky
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, nasypejte cukr a vanilkový cukr – míchejte/šlehejte. Pak přilijte olej a přidejte měkké máslo. Nakonec nasypejte mouku a prášek do pečiva – pokračujte v míchání a vypracujte těsto.


2. Následně z těsta vytvarujte jednou větší a druhou menší kouli, kterou zabalte do fólie a uložte do lednice.

3. Větší kouli těsta ručně rozprostřete do kruhové formy vyložené pergamenem.

4. Krém: Do malého hrnce rozklepněte vejce, nasypejte cukr a přisypejte kukuřičný škrob – míchejte a postupně přilévejte mléko. Vařte na mírném ohni za stálého míchání a ke konci vmíchejte hořkou čokoládu. Dobře promíchejte a přilijte slazenou smetanu – vařte do zhoustnutí.




5. Výsledný krém nalijte na těsto ve formě, pěkně rozetřete a posypejte strouhaným těstem (drobenkou) a ozdobte čokoládovými lupínky.



6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
7. Na závěr posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.


Přátelé, přejeme Vám všem dobrou chuť!