Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou

Pokud nemáte moc času na přípravu oběda, tento recept na křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami, které jsou podávané se smetanovo-slaninovou omáčkou je dokonalou kombinací křupavosti a skvělé lahodné chuti. Šťavnaté uvnitř a lehce křupavé na povrchu. Jejich příprava zabere jen pár minut a recept je ideální pro každého!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

Křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 700 g vepřové maso

Náplň:

  • 150 g tavený sýr
  • 10 g čerstvá petrželka
  • 70 g nakládané okurky
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • 3 vejce
  • 100 g mouka
  • 100 g strouhanka
  • rostlinný tuk – na smažení

Omáčka:

  • 60 g uzená slanina
  • sůl – podle chuti
  • čerstvý rozmarýn – podle chuti
  • hořčice – podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml smetana na vaření 33% tuku

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Vepřové maso nakrájejte na hrubé plátky, které přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

2. Náplň: Následně plátky potřete taveným sýrem, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou, rozložte strouhané nakládané okurky, posypejte solí a srolujte do rolky.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

3. Nejprve je obalte v mouce, pak ve vyšlehaných vejcích a nakonec je obalte ve strouhance.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

4. Do pánve s rozehřátým olejem položte masové rolky a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

5. Omáčka: Do pánve vložte proužky uzené slaniny, které smažte na mírném ohni. Dochuťte solí a čerstvým nakrájeným rozmarýnem, dále do pánve přidejte hořčici, prolisovaný česnek – promíchejte a nakonec přilijte smetanu na vaření 33% tuku – pořádně promíchejte.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

Křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.

Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Křupavé rolky z vepřového masa plněné sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Zdroj: Kulinarische Genüsse

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: