Pokud nemáte moc času na přípravu oběda, tento recept na křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami, které jsou podávané se smetanovo-slaninovou omáčkou je dokonalou kombinací křupavosti a skvělé lahodné chuti. Šťavnaté uvnitř a lehce křupavé na povrchu. Jejich příprava zabere jen pár minut a recept je ideální pro každého!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 700 g vepřové maso
Náplň:
- 150 g tavený sýr
- 10 g čerstvá petrželka
- 70 g nakládané okurky
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- 3 vejce
- 100 g mouka
- 100 g strouhanka
- rostlinný tuk – na smažení
Omáčka:
- 60 g uzená slanina
- sůl – podle chuti
- čerstvý rozmarýn – podle chuti
- hořčice – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- 150 ml smetana na vaření 33% tuku
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřové maso nakrájejte na hrubé plátky, které přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran.
2. Náplň: Následně plátky potřete taveným sýrem, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou, rozložte strouhané nakládané okurky, posypejte solí a srolujte do rolky.
3. Nejprve je obalte v mouce, pak ve vyšlehaných vejcích a nakonec je obalte ve strouhance.
4. Do pánve s rozehřátým olejem položte masové rolky a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
5. Omáčka: Do pánve vložte proužky uzené slaniny, které smažte na mírném ohni. Dochuťte solí a čerstvým nakrájeným rozmarýnem, dále do pánve přidejte hořčici, prolisovaný česnek – promíchejte a nakonec přilijte smetanu na vaření 33% tuku – pořádně promíchejte.
Křupavé rolky z vepřového masa plněné lahodnou sýrovou směsí s okurkami se smetanovo-slaninovou omáčkou podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!