Připravte si lahodné řezy s jahodovým krémem a šlehačkou, které kombinují svěží chuť jahod, jemnou šlehačkovou náplň a lehké piškotové těsto. Tento dezert je skvělý pro každou příležitost a je jednoduchý na přípravu, přičemž potěší každého milovníka sladkých pochoutek.
Ingredience
Pro těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru krystal
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Pro jahodovou náplň:
- 800 g jahod
- 2 lžíce želatiny
- Jahodové želé
- Cukr podle chuti
Pro šlehačkovou náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- Ztužovač šlehačky
- 1 lžička citronové šťávy
- Vanilkový cukr
Postup
1) Příprava těsta: Vyšlehejte bílky, postupně přidávejte cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C, dokud není zlatavé.
2) Jahodová náplň: Jahody rozmixujte a povařte s cukrem. Přidejte vlažnou želatinu a želé, dokud směs nezačne houstnout. Směs rovnoměrně rozetřete na piškotový korpus.
3) Šlehačková náplň: Vyšlehejte smetanu ke šlehání, přidejte ztužovač šlehačky, citronovou šťávu a vanilkový cukr.
4) Dokončení: Po ztuhnutí jahodové náplně naneste šlehačkovou směs na vrch řezu.
Závěr
Řezy s jahodovým krémem a šlehačkou jsou vynikajícím dezertem, který potěší každého milovníka sladkostí. S kombinací svěžích jahod, šlehačkové náplně a lehkého těsta jsou ideální volbou pro jakoukoliv příležitost.