Připravte se na neobyčejnou lahůdku – smažené kuřecí řezníky ve směsi s petrželkou a sýrem, podávané s křupavými brambory. Tento recept nabízí zcela nový zážitek, ale zároveň zachovává tu správnou chuť, kterou zbožňujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené kuřecí řezníky ve směsi s petrželkou a sýrem s křupavými brambory
Co budeme potřebovat:
- 800 g kuřecí prsa
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- 60 g majonéza
- 100 g sýr
- 60 g mouka
Ostatní:
- 30 ml rostlinný olej – na smažení
Příloha:
- 800 g brambor
- rostlinný olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy vložte nakrájená kuřecí prsa na kousky a rozklepněte vejce, dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dále vsypejte čerstvě nasekanou petrželku a přidejte majonézu – dobře promíchejte. Potom přidejte strouhaný sýr a mouku – pořádně promíchejte.
2. Do pánve s rozehřátým olejem pomocí lžíce vytvarujte malé řezníky, které smažte z každé strany na mírném ohni dozlatohněda a po smažení je přendejte na talíř.
3. Příloha: Do jiné mísy vložte nakrájené brambory na půlměsíce, které pokapejte rostlinným olejem a dochuťte solí, česnekovým práškem a červenou mletou paprikou. Dobře promíchejte, aby se koření spojilo s olejem.
4. Brambory rozložte na plech vyložený pergamenem a pečte je v předehřáté troubě 35-40 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
5. Smažené kuřecí řezníky ve směsi s petrželkou a sýrem podávejte s křupavými brambory a oblíbenou zeleninou, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!