Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem

Když se vrátíte domů v podvečer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem. Příprava je velice snadná a hlavně rychlá, takže to zvládne úplně každý!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem

Co budeme potřebovat:

Omáčka:

  • 40 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 10 g mouka
  • 400 ml mléko
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušené oregano – podle chuti
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Ostatní:

  • 200 g špaget + vroucí voda + sůl + olivový olej
  • 100 g strouhaná mozzarella
  • salátová okurka – na zdobení

Jak budeme postupovat:

1. Do pánve vložte máslo, které smažte na mírném ohni. Dále k němu vsypejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou cibuli. Promíchejte a společně smažte. Následně přisypejte mouku – míchejte a nalijte mléko. Nechte zhoustnout a vařte na mírném ohni 5-6 minut. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem – promíchejte.

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker

2. Mezitím do hrnce na sporáku nalijte vodu, osolte, přilijte trochu olivového oleje a nechte vřít. Poté vložte špagety a vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker

3. Do uvařené omáčky na závěr vmíchejte uvařené špagety – dobře promíchejte a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku.

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem podávejte s láskou a skvělou chutí.

Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Zdroj: So Lecker

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: