Když se vrátíte domů v podvečer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem. Příprava je velice snadná a hlavně rychlá, takže to zvládne úplně každý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Omáčka:
- 40 g másla
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 10 g mouka
- 400 ml mléko
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- 200 g špaget + vroucí voda + sůl + olivový olej
- 100 g strouhaná mozzarella
- salátová okurka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve vložte máslo, které smažte na mírném ohni. Dále k němu vsypejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou cibuli. Promíchejte a společně smažte. Následně přisypejte mouku – míchejte a nalijte mléko. Nechte zhoustnout a vařte na mírném ohni 5-6 minut. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem – promíchejte.
2. Mezitím do hrnce na sporáku nalijte vodu, osolte, přilijte trochu olivového oleje a nechte vřít. Poté vložte špagety a vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
3. Do uvařené omáčky na závěr vmíchejte uvařené špagety – dobře promíchejte a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku.
Labužnické špagety v jemné smetanové omáčce s čerstvou petrželkou a sýrem podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!