Upečte si doma lahodné buchty s tvarohem, klasickou sladkost, která vás zavede zpět do dětství. Tyto buchty jsou měkké a nadýchané s bohatou tvarohovou náplní, obohacenou o pomerančovou kůru a trochu rumu pro extra chuť. Recept je poměrně jednoduchý, ale vyžaduje něco trpělivosti při kynutí těsta. Výsledek však stojí za to – vaše kuchyně se naplní lákavou vůní čerstvě pečeného pečiva.
Ingredience
Pro těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 30 g čerstvého droždí
- Špetka soli
- 60 g cukru
- 2 žloutky
- 100 g másla
Pro tvarohovou náplň:
- 1 kostka tvarohu
- 1 vejce
- 1 pomerančový cukr
- Nastrouhaná pomerančová kůra
- Cukr dle chuti
- Trochu rumu
Postup
1) V míse smíchejte mléko, droždí, cukr a nechte směs několik minut stát, dokud nezačne vznikat pěna.
2) Do vzniklé směsi přidejte mouku, žloutky, máslo a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
3) Těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5) Mezitím připravte tvarohovou náplň smícháním tvarohu, vejce, pomerančového cukru, nastrouhané pomerančové kůry, cukru a rumu.
6) Po vykynutí těsto rozdělte, naplňte tvarohovou směsí a tvarujte buchty.
7) Buchty umístěte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je z všech stran máslem a nechte ještě asi 15 minut kynout.
8) Troubu předehřejte na 170 stupňů C.
9) Buchty před pečením potřete máslem a pečte asi 30 minut, dokud nejsou zlatavé.
10) Po vyndání z trouby buchty postříkejte vodou a přikryjte utěrkou, aby zůstaly měkké.
Dvoubarevné kakaové kostky se zakysanou smetanou – recept na jednoduchý a chutný dezert
Závěr
Domácí buchty s tvarohem jsou skvělou volbou pro víkendové pečení, kdy si můžete užít proces přípravy a následně se společně s rodinou nebo přáteli mlsat. Tyto buchty jsou ideální jako svačina nebo sladké snídaně.