Představte si kulinářskou odvahu spojenou s nepřehlédnutelnou lahůdkovou kombinací. Náš netradiční zapečený “koláček” z kuřecího masa, brambor a rajčat, posypáný vrstvou sýra a doplněný zelným salátem, vás zavede na nezmapovanou chuťovou cestu. Tento pokrm není jen jídlem, je to dobrodružství pro vaše smysly. Připravte se na objevování nových kulinářských horizontů!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečený “koláček” z kuřecího masa, brambor a rajčat se sýrem a zelným salátem
Co budeme potřebovat:
- 900 g kuřecí prsa
- 200 ml mléko (1 sklenice)
Ostatní:
- 1 cibule
- 2 brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Směs:
- 2 vejce
- 3 lžíce smetany (180 ml)
Na vrch:
- 3 rajčata
- 100 g sýr čedar
- 3 větvičky čerstvé petrželky
Salát:
- mrkve
- malý kousek bílého zelí
- malý kousek červeného zelí
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2-3 lžíce olivový olej (30 ml)
- 2 lžíce octa (20 ml)
- 1 lžička soli (8 g)
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a pak je přendejte do mísy, kde je zalijte mlékem, přikryjte fólií a nechte 30 minut odležet.
2. Mezitím pomocí misky udělejte z alobalu “misky” a položte je na plech. Poté do misek pokládejte nakrájené brambory na kolečka, které dochuťte solí a černým mletým pepřem. Pak rozložte jemně nakrájenou cibuli a kuřecí kousky, které dochuťte solí a černým mletým pepřem.
3. Směs: Do misky rozklepněte vejce a nalijte smetanu – dobře vyšlehejte. Pak směsí polijte kuřecí kousky.
4. Na vrch naaranžujte kolečka rajčat a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C. Po 40 minutách vyndejte z trouby, posypejte strouhaným sýrem čedar a pečte dalších 10 minut při 200 °C. Po upečení posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
5. Salát: Do salátové mísy nastrouhejte mrkev, bílé a červené zelí, salátovou okurku, cibuli a polijte citronovou šťávou. Dále pokapejte olivovým olejem, octem a dochuťte solí – pořádně promíchejte a salát je hotový!
6. Netradiční zapečený “koláček” z kuřecího masa, brambor a rajčat se sýrem podávejte s připraveným svěžím salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!