Představte si křupavé, zlatavě smažené bramborové karbanátky, které ukrývají uvnitř šťavnaté mleté maso a sýr. Tato jednoduchá, ale překvapivě bohatá kombinace surovin vám přinese explozi chuti na talíři. Připojte se k nám a objevte, jak s jen pár ingrediencemi můžete připravit dokonalý gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené bramborové karbanátky plněné mletým masem a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 600 g brambor
- 300 g mletého masa
- sůl, černý mletý pepř podle chuti
- petrželovou nať
- 1 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- strouhanku
- 1 vejce
- 20 ml sladké smetany
- 2 lžičky papriky
- 2 PL mouky
- olej
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka ve slané vodě.
2. Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme. Zamícháme s nasekanou petrželovou natí. Přidáme 1 vejce a všechno spolu promícháme.
3. Uvařené brambory roztlačíme na kaši, osolíme, okořeníme a promícháme s nastrouhaným sýrem.
4. Když nám vznikne kompaktní hmota, tvarujeme z ní středně velké placky.
5. Ty plníme masovou směsí a tvarujeme do válečků.
6. Do misky rozklepneme vejce, promícháme ho se smetanou, červenou mletou paprikou a moukou. Vše vyšleháme vidličkou.
7. Do druhé misky si nasypeme strouhanku.
8. Začneme obalovat bramborové karbanátky nejprve ve směsi vejce se smetanou a potom ve strouhance.
9. Následně je z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji a ukládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
10. Podáváme například se zeleninovým salátem.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂