Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem

Vítejte v říši skvostného vrstveného třešňového dortu z jemného těsta se smetanovým tvarohem, který nejen vizuálně krásně vypadá, ale přímo božský chutí. Milovníci sladkostí se mají na co těšit! Sladkou tečku v podobě chutného dortu ocení všichni a se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

Vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 vajec + špetka soli
  • 150 g cukru
  • 160 g muky
  • 7 prášek do pečiva

Třešňová náplň:

  • 800 g třešní
  • 100 g cukru
  • 25 g kukuřičného škrobu + 100 ml vody

Krém:

  • 400 ml smetana ke šlehání 33%
  • 50 g cukru
  • 300 g smetanový tvaroh

Třešňová poleva:

  • 400 g vařené třešně
  • 300 ml vody
  • 100 g želatiny

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte špetku soli – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Nakonec nasypte prosátou mouku s práškem do pečiva a pořádně promíchejte.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

2. Do obruče na talíři vystlané alobalem a pergamenem si nalijte těsto, které pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

3. Třešňová náplň: Do pánve dejte třešně a přisypte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni. Poté do pánve nalijte kukuřičný škrob smíchaný s vodou a vařte do změknutí. Po uvaření přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

4. Po upečení těsto nechte chvíli vychladnout, pak ho odstraňte z obruče, alobalu a pergamenu, přeložte na druhou stranu a překrojte na 3 stejné díly.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

5. Krém: Do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání 33% – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr a smetanový tvaroh – šlehejte do nadýchaného krému, který potom přendejte do zdobícího sáčku.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

6. Do obruče na talíři vystlané dortovou fólií si položte 1 díl těsta, po okrajcích naneste krém, do středu třešňovou náplň a ozdobte krémem. Postup opakujte až po poslední díl těsta a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

7. Třešňová poleva: Do menšího hrnce na sporáku vložte třešně, které zalijte vodou a vařte do změknuti. Potom je sceďte a do šťávy nasypte želatinu – dobře promíchejte a vraťte třešně zpátky – znovu promíchejte.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

8. Třešňovou polevu naneste pomocí naběračky na ztuhlý dort z lednice a vraťte znovu do lednice.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

9. Na závěr z dortu odstraňte obruč, dortovou fólii a nakrájejte.

Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai
Skvostný vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem
Zdroj: lai

Vrstvený třešňový dort z jemného těsta se smetanovým tvarohem podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: