Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na smažená kuřecí stehna ve smetanovo-rajčatové omáčce s rýží. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si jistě pochutnáte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažená kuřecí stehna ve smetanovo-rajčatové omáčce s rýží
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 6 kuřecí stehna
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olivový olej – na potření
- olivový olej + 2 kostky másla – na smažení
Omáčka:
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- 2 lžíce červená mletá paprika
- 2 lžíce mouky
- 200 ml rajčatové pyré
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 šálek vody
- 4-5 lžic zakysaná smetana
Příloha:
- 1 sáček rýži
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Kuřecí stehna položte na talíř a z obou stran je posypejte solí, černým mletým pepřem a potřete olivovým olejem – masírujte rukou, aby se koření vstřebalo s olivovým olejem.
2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem a máslem položte okořeněná kuřecí stehna, která smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a po upečení je přendejte na talíř.
3. Omáčka: Do stejné pánve dejte nakrájenou červenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni. Pak přidejte nakrájený česnek a společně smažte. Dále vmíchejte nakrájené rajče a dochuťte červenou mletou paprikou.
4. Následně do pánve přisypte mouku, nalijte rajčatové pyré a dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte. Pak do omáčky vložte smažená kuřecí stehna a společně vařte na mírném ohni 25 minut. Ke konci vyndejte stehna z omáčky a přimíchejte do ní zakysanou smetanu. Pořádně promíchejte a pak vraťte zpět kuřecí stehna a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
5. Rýže: Do hrnce nasypte rýži, kterou zalijte vodou a osolte, vařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.
Smažená kuřecí stehna ve smetanovo-rajčatové omáčce podávejte s rýží a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!