Vítáme vás u nádherného dezertu, kterým je náš drobenkový dezert s pomerančovo-mléčným krémem. Připravte se na lahodnou kombinaci křehké drobenky a svěžího pomerančovo-mléčného krému, která vás zaručeně okouzlí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Drobenkový dezert s pomerančovo-mléčným krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 5 lžic cukru (100 g)
- 8 g vanilkový cukr
- 5 lžic olej (50 ml)
- 2,5 lžíce měkké máslo (50 g)
- 8 g prášek do pečiva
- 320 g mouka
Pomerančový krém:
- 500 ml pomerančová šťáva
- 3 lžíce cukru (60 g)
- 4 lžíce škrobu (70 g)
Mléčný krém:
- 500 ml mléka
- 3 lžíce cukru (60 g)
- 4 lžíce škrobu (70 g)
- 8 g vanilkový cukr
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr – promíchejte/vyšlehejte. Dále přilijte olej a přidejte měkké máslo a nakonec nasypte prášek do pečiva a mouku – pořádně promíchejte a vypracujte těsto. Trochu těsta uložte na 20 minut do mrazáku.
2. Formu na pečení vymažte máslem a ručně rozprostřete těsto aj po bocích.
3. Pomerančový krém: Do menšího hrnce nalijte pomerančovou šťávu, nasypte cukr a kukuřičný škrob – pořádně míchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
4. Mléčný krém: Do dalšího menšího hrnce nalijte mléko, nasypte cukr, kukuřičný škrob a dochuťte vanilkovým cukrem – pořádně míchejte. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Krémy si vaří současně ve 2 hrncích.
5. Následně uvařené krémy pomocí naběračky střídavě naneste na sebe do tvaru spirály. Začnete mléčným krémem a pokračujte pomerančovým krémem, poté lžící trochu uhlaďte a posypte strouhaným těstem (drobenkou).
6. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C dozlatova.
7. Po upečení ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!