Připravte si vynikající oběd: Vepřová plec na slanině a houbách

Vepřová plec na slanině a houbách je tradiční pokrm, který vyniká svou bohatou chutí a aromatickým profilem. Tento recept spojuje klasické suroviny jako vepřové maso, slaninu a houby do útulného a sytého jídla, které je ideální pro rodinné obědy nebo večeře v chladnějších měsících. Příprava je jednoduchá a výsledek je tak lahodný, že tento pokrm jistě zaujme každého milovníka masitých jídel.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Ingredience:

  • Vepřová plec (na kousky nakrájená)
  • Slanina (špek)
  • 2 cibule
  • Sušené houby (předem namočené ve vodě)
  • Sůl a pepř
  • Solamyl (na zahuštění)

Postup:

1) Příprava masa a slaniny: Na pánvi orestujte na drobno nakrájené cibule se slaninou dozlatova. Jakmile jsou zlatavé, dáme je stranou.

2) Opečení masa: Na stejné pánvi následně orestujte kousky vepřové plece. Maso osolte a opepřete dle chuti.

3) Dušení s houbami: K masu přidejte namočené sušené houby spolu s trochou vody, ve které byly houby namočené. Vše nechte dusit na mírném ohni, dokud není maso měkké.

4) Zahuštění omáčky: Když je maso měkké a šťáva z houbového dušení se spojila s masem, zahustěte omáčku solamylem rozpuštěným v malém množství vody.

5) Dokončení a podávání: Po zahuštění ještě krátce provařte, aby se chutě spojily. Podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou knedlíky, brambory nebo čerstvý chléb.

Závěr:

Vepřová plec na slanině a houbách je skvělou volbou pro každého, kdo hledá bohaté a sycené jídlo. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu, ale velkorysý na chuť a aroma, což ho činí ideálním kandidátem pro vaši příští rodinnou večeři.