Dnes vám přinášíme recept na lahodné tousty s pikantní masovou směsí a osvěžujícími rajčaty. Tyto křupavé a dochucené tousty jsou dokonalým pohoštěním pro každou příležitost. Připravte se na explozi chutí a užijte si neodolatelnou kombinaci v každém soustu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Tousty s pikantní masovou směsí s rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 600 g mletého vepřového masa
- 400 g nakrájených loupaných rajčat z plechovky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 cibuli
- 1 červenou papriku
- rostlinný olej
- 4 stroužky česneku
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- mletý černé pepře
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžičky cukru
- sůl
- feferonky
- petrželovou nať
- pečivo
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
2. Papriku zbavíme stonku, semínek a nakrájíme na kostky.

3. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a osmahneme.

4. Přidáme mleté maso a promícháme. Smažíme několik minut.

5. Přidáme nakrájenou červenou papriku. Dále přidáme prolisovaný česnek. Dobře promícháme.


6. Přidáme rajčata z konzervy a promícháme. Do směsi přidáme rajčatový protlak a promícháme.


7. Ochutíme mletou paprikou a černým pepřem.
8. Přilijeme sójovou a worchestrovou omáčku. Nasypeme cukr. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme poklicí a vaříme 15 minut.


9. Nakonec směs osolíme a odhalené vaříme ještě 5 minut.

10. Masovo-rajčatovou směs naneseme na opečené toustové chleby, přidáme feferonku a posypeme petrželovou natí. Můžeme podávat.


Hotovo! Dobrou chuť!