Vítejte ve světě požitků a vůní! Dnes se vydáme na cestu kulinářského potěšení s naším receptem na zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem, v bohaté rajčatové omáčce. Tato harmonie chutí spojující lahodné těstoviny, smetanovou omáčku s přídavkem sýra a pikantního mletého masa slibuje nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte se na okouzlující dobrodružství do světa chuťových vjemů!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vrstvené těstoviny v jemné omáčce se sýrem a mletým masem v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 500 g těstovin Stellini + vroucí voda + sůl
Omáčka:
- 50 g másla
- 15 g mouky
- 500 ml mléka
- 100 g tvrdého sýra mozzarella
- sůl – podle chuti
- sušený mletý muškátový oříšek – podle chuti
Mleté maso:
- 1 cibule
- olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 700 g mletého masa
- sůl – podle chuti
- koření na maso – podle chuti
- 200 g rajčatové omáčky
Jak budeme postupovat:
1. Do vroucí osolené vody nasypte těstoviny Stellini – vařte je podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy.
2. Omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem položte máslo a nasypte mouku – dobře míchejte a nalijte mléko. Za stálého vaření míchejte, aby vám nevznikli hrudky, dokud omáčku nepřivedete k varu. Dochuťte solí a sušeným mletým muškátovým oříškem – promíchejte.
3. Po uvaření omáčku přelijte do mísy s uvařenými těstovinami – pořádně promíchejte a nasypejte strouhaný sýr mozzarella – důkladně promíchejte.
4. Následně přendejte do zapékací mísy vymazané olejem 1/2 těstovin s omáčkou a sýrem.
5. Mleté maso: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte prolisovaný česnek – spolu smažte a nakonec vmíchejte mleté maso – pořádně společně smažte dohnědasta. Dochuťte solí, kořením na maso a přilijte rajčatovou omáčku.
6. Jednou 1/2 směsi mletého masa po smažení přendejte do mísy na 1/2 těstovin a přikryjte druhou 1/2 těstovin – postup opakujte a nakonec posypte strouhanou mozzarellou.
7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!