Lahodná dortová buchta s jednoduchou přípravou a vynikající chutí

Představte si všechnu lahodnost a jemnost klasického dortu, ale bez potřeby speciální dortové formy. Naše dortová buchta je právě takovým kulinářským zážitkem. Toto piškotové těsto, pečené v pekáčku a servírované jako řezy, nabízí tu nejlepší alternativu k tradičnímu dortu, a je to náš oblíbený způsob, jak si vychutnat sladkost piškotu. S kombinací máslového krému a malinové marmelády je to dezert, který zkrášlí každou příležitost.

Zdroj: Dana Houšková

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 300g cukru krystal
  • 100ml horkého mléka
  • 150g hladké mouky
  • 150g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Bílky ze 4 vajec na sníh
  • Krém dle chuti (např. máslový)
  • Marmeláda dle chuti (např. malinová)
  • Čokoláda na zdobení

Postup přípravy

1) V míse šlehejte žloutky s cukrem krystal do pěny.

2) Přilijte horké mléko a znovu vše důkladně vyšlehejte.

3) Postupně přidejte hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět dobře promíchejte.

4) Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

5) Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 180°C. Pečení kontrolujte špejlí – buchta by měla být upečená, když na ní nic nezůstane.

6) Po upečení a vychladnutí buchtu jednou prokrojíme, vrchní část namažeme krémem a rozetřeme marmeládu.

7) Buchtu obmažeme zbylým krémem na vrchní části a po bocích.

8) Na závěr buchtu dozdobíme čokoládou dle vlastní fantazie.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato dortová buchta představuje perfektní spojení jednoduchosti a elegance. Ať už ji připravíte pro rodinnou oslavu nebo jako sladký závěr víkendového oběda, vždy si získá srdce vašich blízkých. Díky bohatému máslovému krému a osvěžující malinové marmeládě je každý kousek tím nejlepším pamlskem.