Kuřecí prsa na másle a česneku v lehké vínové omáčce: Jedinečná kombinace jemných kuřecích prsou, bohatého másla a intenzivního česneku, ponořených do lahodné vínové omáčky. Připravte se na explozi chutí, které vaše chuťové buňky okouzlí a nadchne každého, kdo tento pokrm ochutná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa na másle a česneku v lehké vínové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 2 kuřecí prsa (asi 400 g)
- mouka – na obalování prs
- olivový olej – na smažení
- 20 g máslo
- 5 stroužků česneku
- tymián – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
Omáčka:
- 30 ml lehká sójová omáčka
- 200 ml neslazené bílé víno nebo kuřecí vývar
- 1 lžíce hořčice
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa překrojte na plátky, pak je obalte z obou stran v mouce a položte je do pánve s rozehřátým olivovým olejem – smažte je z obou stran dozlatova.
2. Omáčka: Do misky nalijte lehkou sójovou omáčku, přilijte neslazené bílé víno nebo kuřecí vývar a přidejte hořčici – dobře promíchejte.
3. Do pánve s kuřecími prsami vložte kostku másla a vsypte nakrájený česnek. Pak je dochuťte tymiánem, černým mletým pepřem a solí – společně smažte.
4. Následně do pánve nalijte omáčku a společně vařte na mírném ohni.
5. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!