Ochutnejte klasiku s netradičním twistem: bramborovou polévku se sušenými hříbky. Tento recept přináší do tradičního jídla hlubokou chuť a aroma díky sušeným hříbkům, které polévce dodávají jedinečný charakter. Perfektní pro chladné dny, tento výživný a zahřívající pokrm jistě získá své místo mezi vašimi oblíbenými recepty.
Ingredience
- Máslo a olej na smažení
- 1 nakrájená cibule
- 1 lžička drceného kmínu
- Hladká mouka na jíšku
- Voda nebo vývar
- Nakrájená kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- Sůl a pepř dle chuti
- Sušené hříbky, předem namočené na dvě hodiny
- Brambory, nakrájené na kostičky
- Prolisovaný česnek
- Majoránka
- Petrželka na ozdobu
Postup přípravy
1) V hrnci na směsi másla a oleje osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
2) Přidejte lžičku drceného kmínu a posypete hladkou moukou. Důkladně promíchejte, aby vznikla jíška.
3) Zalijte vodou nebo vývarem a promíchávejte, dokud směs nebude hladká.
4) Do hrnce přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, pepř a předem namočené sušené hříbky.
5) Přidáte brambory nakrájené na kostičky a vařte, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
6) Nakonec přidejte prolisovaný česnek a majoránku. Nechte chvíli provařit, aby se chutě spojily.
7) Polévku před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte také:
- Marinované vepřové plátky doprovázené opečenými brambory a čerstvou zeleninou
- Připravte si vynikající cikánské řízky – ideální recept na oběd
Závěr
Tato bramborová polévka se sušenými hříbky je dokonalým příkladem toho, jak lze klasické recepty obohatit a dodat jim nový rozměr. Je to vynikající a srdce hřející pokrm, který zahřeje tělo i duši. Podávejte jako hlavní chod nebo jako teplý startér k večeři. Užijte si každou lžíci této bohaté a aromatické polévky.