Bramborová polévka se sušenými hříbky

Ochutnejte klasiku s netradičním twistem: bramborovou polévku se sušenými hříbky. Tento recept přináší do tradičního jídla hlubokou chuť a aroma díky sušeným hříbkům, které polévce dodávají jedinečný charakter. Perfektní pro chladné dny, tento výživný a zahřívající pokrm jistě získá své místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Zdroj: Stanislava Hrubonová

Ingredience

  • Máslo a olej na smažení
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • Hladká mouka na jíšku
  • Voda nebo vývar
  • Nakrájená kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Sušené hříbky, předem namočené na dvě hodiny
  • Brambory, nakrájené na kostičky
  • Prolisovaný česnek
  • Majoránka
  • Petrželka na ozdobu

Postup přípravy

1) V hrnci na směsi másla a oleje osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.

2) Přidejte lžičku drceného kmínu a posypete hladkou moukou. Důkladně promíchejte, aby vznikla jíška.

3) Zalijte vodou nebo vývarem a promíchávejte, dokud směs nebude hladká.

4) Do hrnce přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, pepř a předem namočené sušené hříbky.

5) Přidáte brambory nakrájené na kostičky a vařte, dokud nejsou všechny ingredience měkké.

6) Nakonec přidejte prolisovaný česnek a majoránku. Nechte chvíli provařit, aby se chutě spojily.

7) Polévku před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato bramborová polévka se sušenými hříbky je dokonalým příkladem toho, jak lze klasické recepty obohatit a dodat jim nový rozměr. Je to vynikající a srdce hřející pokrm, který zahřeje tělo i duši. Podávejte jako hlavní chod nebo jako teplý startér k večeři. Užijte si každou lžíci této bohaté a aromatické polévky.