Představte si chutnou bagetu plněnou šťavnatými rajčaty, mozzarellou, šunkou a vaječnou směsí, pečlivě zapečenou do dokonalosti. Tento zapečený pokrm je jednoduchý, ale plný chuti, která vás určitě potěší. Připravte se na skvělou chuťovou podívanou při každém soustu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená křupavá plněná bageta s rajčaty, mozzarellou, šunkou a lahodnou vaječnou směsí
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 1 velká bageta
- 2 cherry rajčátka
- kuličky sýra mozzarella
- 150 g šunky
Vaječná směs:
- 3 vejce
- 1/4 žluté papriky
- 1/4 červené cibule
- čerstvý kopr – podle chuti
- směs italských bylinek
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- směs italských bylinek – na závěrečné posypání
- čerstvý nasekaný kopr – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte velkou bagetu, které odřízněte horní část a vydlabejte střed.
2. Následně do středu pokládejte střídavě rozpůlené cherry rajčátka a kuličky mozzarelly, pak položte nakrájené proužky šunky.
3. Vaječná směs: Do misky rozklepněte vejce, vmíchejte nadrobno nakrájenou 1/4 žluté papriky a červené cibule, dále přidejte čerstvý nasekaný kopr, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte.
4. Výslednou směsí polijte střed bagety s rajčaty, mozzarellou, šunkou a s vidličkou jemně přitlačte. Poté pokládejte ještě nakrájené proužky šunky a rozdrobte kuličky mozzarelly. Na závěr posypte směsí italských bylinek a položte na plech vyložený pergamenem.
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Na závěr po upečení ji ozdobte čerstvým nasekaným koprem a podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!