Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži – Jednoduchý a rychlý oběd!

Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži. Příprava tohoto skvělého jednoduchého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si pochutnáte!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 0,8 kg vepřové maso
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Omáčka:

  • 2 cibule
  • 1/4 lžičky černý mletý pepř
  • 1/2 lžičky soli
  • 8 dcl voda (nebo podle potřeby)
  • 1 lžíce mouka
  • 1 lžíce zakysaná smetana
  • pažitka – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Nakrájejte vepřové maso na plátky, poté jemně vyklepejte z obou stran a posypte solí a černým mletým pepřem. Masírujte rukou, aby se koření vstřebalo do masa a smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova.

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

2. Omáčka: Následně do pánve vsypejte jemně nakrájenou cibuli, promíchejte a společně smažte cca 10 minut. Pak podlijte vodou a pod poklicí duste společně 45 minut na mírném ohni.

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

3. Průběžně míchejte a podle potřeby podlévajte vodou, poté smíchejte 2 dcl vody s moukou – rozmíchejte a zahustěte omáčku. Pokud se vám bude zdát hustá, podlijte ještě vodou.

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

4. Nakonec smíchejte 2 dcl vody se zakysanou smetanu. Rozmíchejte a vlijte do omáčky – pořádně promíchejte. Pak nechte v omáčce maso plavat a ozdobte čerstvou nakrájenou pažitkou.

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

Po uvaření vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce podávejte s rýži nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.

Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži - Jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: