Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce – měkké a šťavnaté

Naše dnešní menu přináší vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce. Tento pokrm nejenže slibuje měkkost a šťavnatost masa, ale také vás zavede na cestu poznání nových vůní a chutí. Připravte se na chuťovou explozi, která vás zaručeně uchvátí a zanechá vám neodolatelnou touhu po další lahůdce.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:
  • Kus vepřového karé
  • 2 cibule
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 ml vody
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Lžíce smetany
  • Nakrájená petrželová nať nebo pažitka na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1. Rozpálenou pánev namastíme trochou oleje nebo másla.

2. Vepřové karé nakrájíme na stejné kusy, naklepeme, osolíme a opepříme.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

3. Maso rychle osmažíme na pánvi z obou stran po dobu 4 až 5 minut.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

4. Přidáme nakrájenou cibuli a promícháme.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

5. Přilijeme 200 ml vody, znovu osolíme a opepříme podle chuti. Zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni po dobu 50 minut. Občas kontrolujeme a podle potřeby přidáme vodu.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

6. Jakmile je maso měkké, smícháme hladkou mouku s vodou a přidáme do pánve na zahuštění. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme vodu.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

7. Na závěr přidáme lžíci smetany a promícháme.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

8. Podáváme posypané nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food
Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce - měkké a šťavnaté
Zdroj: YouTube/schnell food

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: