Představte si okouzlující dezert, který spojuje jemnost tvarohového želé s osvěžujícími kousky broskví. Slavnostní tvarohový želé koláč s broskvemi není jen lahodnou mňamkou, ale také symbolem radosti a slavnostních chvilek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Tvarohový želé koláč s broskvemi
Co budeme potřebovat:Těsto:
- 3 velká vejce
- špetka soli
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 2 PL kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém:
- 1/2 kg tvarohu
- 250 ml smetany (30%)
- 3/4 šálky cukru
- 2 balení želatiny
- 5 polovin broskví (konzervované nebo čerstvé)
Želé:
- 1 balení želatiny
- 1,5 šálky vroucí vody
Jak budeme postupovat:
1. Vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané hmoty. Přidáme mléko, olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme.
2. Těsto nalijeme do formy o rozměrech 27 x 17 cm, vyložené papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Necháme úplně vychladnout.
3. Dvě balení želatiny zalijeme 2 šálky vroucí vody a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Necháme chvíli odstát.
4. Smetanu s cukrem vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a želatinu. Hmotu důkladně promícháme.
5. Na vychladlý korpus rovnoměrně rozložíme tvarohovou hmotu, na ni uložíme plátky broskví.
6. Jedno balení želatiny zalijeme 1,5 šálky vroucí vody a mícháme, dokud se úplně nerozpustí a necháme vychladnout. Poté ji rovnoměrně rozlijeme na vrstvu s broskvemi.
7. Koláč vložíme do lednice na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby dobře ztuhl.
Hotovo! Dobrou chuť!