Pečené kuřecí prso ve slaninovém kabátku

Pečené kuřecí prso ve slaninovém kabátku je skvělým příkladem, jak s několika jednoduchými surovinami můžete vytvořit opravdu lahodný pokrm. Obalení kuřecího prsa slaninou nejenže dodá masu vynikající chuť, ale také pomůže udržet ho šťavnaté během pečení. Doplněné o aromatickou zeleninu, tento recept slibuje výživný a chutný oběd nebo večeři, který si zamiluje celá rodina.

Zdroj: Stáninka Komárková

Ingredience

  • Kuřecí prsa (počet podle počtu porcí)
  • Slanina (počet plátků dle velikosti kuřecích prs)
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Drcené bylinky (např. tymián, rozmarýn, oregano)
  • Zelenina na nudličky (paprika, cibule, česnek)
  • Voda na podlití

Postup

1) Příprava kuřecích prs: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme a opepříme. Každé prso pečlivě omotáme plátky slaniny. Posypeme drcenými bylinkami podle chuti.

2) Příprava zeleniny: Zeleninu (papriku, cibuli a česnek) očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozložíme ji na dno pekáčku, který lehce pokapeme olejem.

3) Pečení: Na pokrájenou zeleninu položíme připravená kuřecí prsa obalená ve slanině. Pekáček podlijeme trochou vody, aby se maso během pečení nevysušilo. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 40 minut. Pro křupavější povrch poté pečeme ještě 10 minut bez pokličky.

Servírování

Hotové kuřecí prso ve slaninovém kabátku podáváme horké, ideálně s čerstvým salátem nebo pečenými bramborami jako přílohou. Zelenina pod masem bude krásně šťavnatá a plná chutí.

Tipy

  • Pro extra chuť můžete před pečením kuřecí prsa nechat marinovat v bylinkách a olivovém oleji.
  • Kombinujte různé druhy zeleniny podle sezóny a vašich preferencí. Mrkev, cuketa nebo brambory jsou také skvělou volbou.

Brambory nastrouháme a položíme na ně plátky vepřové pečeně – Vynikající oběd z trouby

Závěr

Recept na pečené kuřecí prso ve slaninovém kabátku je dokonalým řešením pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale efektní způsob, jak připravit maso. Díky této metodě získáte výsledně šťavnaté a chutné maso s příjemným doplňkem zeleniny. Užijte si tento bohatý a uspokojující pokrm.