Kokosové řezy představují dokonalou sladkost pro milovníky kokosu a jemného piškotového těsta. Tento recept vás provede přípravou nadýchaného piškotu, který je doplněný kyselejší marmeládou, bohatým kokosovým krémem a posypem z čerstvého kokosu. Ať už si tento dezert připravujete pro rodinu nebo jako elegantní pohoštění pro návštěvy, kokosové řezy jsou vždy skvělou volbou.
Co budeme potřebovat
Na piškot:
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 7 lžic polohrubé mouky
- 12 g prášku do pečiva
- 150 ml oleje
- 7 lžic mléka
- Marmeláda na potření piškotu
Dále:
- Tuk na vymazání
- Hrubá mouka na vysypání
Na krém:
- 400 ml mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 250 g hery (nebo másla)
- 1 vanilkový cukr
- 150 g moučkového cukru
- Trochu rumu
- 3 lžíce kokosu
Na posyp:
- 100 g strouhaného kokosu
- Trochu kakaa
- Sezónní ovoce (volitelně)
Postup
1) Příprava piškotu: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce a moučkový cukr ušleháme do pěny. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Těsto nalijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout a potřeme marmeládou.
2) Příprava krému: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Vyšleháme s herou (nebo máslem), přidáme cukry, rum a nakonec kokos.
3) Finální úpravy: Piškot s marmeládou potřeme krémem, posypeme kokosem a natlačíme do krému. Necháme v chladu ztuhnout.
4) Servírování: Po vychlazení krájíme na kostky, servírujeme na talířek poprášený kakaem, můžeme ozdobit sezónním ovocem a máty nebo kuličkou Raffaella.
Tip
- Experimentujte s různými druhy marmelády pro různé chuťové variace.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do kokosového krému přidat trochu strouhané čokolády nebo kapku kokosového rumu.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Kokosové řezy jsou nejen nádherně vypadající, ale i neuvěřitelně chutné. Tento jednoduchý recept přináší radost z pečení a sladkého mlsání. Užijte si tento lahodný dezert, který potěší každého, kdo má rád kombinaci kokosu a jemného piškotu.