Tato dvoubarevná buchtička s tvarohem je jako stvořená pro slavnostní chvíle i pro obyčejné dny

Představte si kombinaci jemného těsta, bohaté tvarohové vrstvy a kouzelného kakaového mramorování – to vše v jednom dezertu. Tato dvoubarevná buchtička s tvarohem je jako stvořená pro slavnostní chvíle i pro obyčejné dny, kdy si chcete zpříjemnit odpoledne. Díky hrnkovému měření je recept nejen chutný, ale i snadno připravitelný.

Zdroj: Veruška Veronika Holubová

Ingredience:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva (pdp)
  • 1 balíček vanilkového cukru (vnc)
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1,5 lžíce kakaa (pro obarvení části těsta)

Tvarohová náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • ½ hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku

Postup

1) Příprava těsta: Vyšlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte obě mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej a mléko. Většinu těsta (asi ¾) nalijte do plechu vyloženého pečícím papírem.

2) Příprava kakaového těsta: Zbytku těsta přidejte kakao a promíchejte.

3) Tvarohová vrstva: Ve druhé míse vyšlehejte tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem.

4) Vrstvení těsta: Na světlé těsto v plechu natřete tvarohovou směs a poté dekorativně rozetřete kakaové těsto.

5) Pečení: Buchtičku pečte při 170–180 °C asi 35 minut, nebo dokud není pečená (ověřte špejlí).

Taštičky plněné jablky z listového těsta

Závěr

Nechte se okouzlit tímto jednoduchým, ale efektním dezertem, který dokonale spojuje klasickou buchtu s moderním zpracováním. Dvoubarevná buchtička s tvarohem je ideální pro každou příležitost, ať už jako nedělní dezert nebo jako překvapení pro nečekané hosty.