Představte si kombinaci jemného těsta, bohaté tvarohové vrstvy a kouzelného kakaového mramorování – to vše v jednom dezertu. Tato dvoubarevná buchtička s tvarohem je jako stvořená pro slavnostní chvíle i pro obyčejné dny, kdy si chcete zpříjemnit odpoledne. Díky hrnkovému měření je recept nejen chutný, ale i snadno připravitelný.
Ingredience:
Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva (pdp)
- 1 balíček vanilkového cukru (vnc)
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek mléka
- 1,5 lžíce kakaa (pro obarvení části těsta)
Tvarohová náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- ½ hrnku cukru
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
Postup
1) Příprava těsta: Vyšlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte obě mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej a mléko. Většinu těsta (asi ¾) nalijte do plechu vyloženého pečícím papírem.
2) Příprava kakaového těsta: Zbytku těsta přidejte kakao a promíchejte.
3) Tvarohová vrstva: Ve druhé míse vyšlehejte tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem.
4) Vrstvení těsta: Na světlé těsto v plechu natřete tvarohovou směs a poté dekorativně rozetřete kakaové těsto.
5) Pečení: Buchtičku pečte při 170–180 °C asi 35 minut, nebo dokud není pečená (ověřte špejlí).
Závěr
Nechte se okouzlit tímto jednoduchým, ale efektním dezertem, který dokonale spojuje klasickou buchtu s moderním zpracováním. Dvoubarevná buchtička s tvarohem je ideální pro každou příležitost, ať už jako nedělní dezert nebo jako překvapení pro nečekané hosty.