Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině

Představujeme vám dokonalé spojení: zapečená vepřová panenka plněná žampionovou směsí a obalená v křupavé slanině. Tento recept slibuje neodolatelnou kombinaci chutí, která zaručeně potěší každého milovníka dobrého jídla. Připravte se na lahodnou hostinu, která vám rozzáří den!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžička italské bylinky
  • 1 lžička česnekový prášek
  • 1 lžička červená mletá paprika
  • 1 lžička černý mletý pepř
  • 1 lžička soli

Směs:

  • olivový olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 200 g žampionů
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 50 g tvrdý sýr
  • 8 plátků slaniny

Příloha:

  • 5-6 brambor
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na pokapání
  • 1 lžička sušený rozmarýn

Na zdobení a posypání:

  • čerstvý nasekaný kopr – podle chuti
  • 2 stroužky česneku

Jak budeme postupovat:

1. V misce smíchejte koření: italské bylinky, sušený česnek, červená mletá paprika, černý mletý pepř a sůl – promíchejte.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

2. Maso: Vepřovou panenku rozříznete podélně, ale ne úplně a posypte ji smíchaným kořením z obou stran – obalte ji v koření.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.
Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

3. Směs: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypte jemně nakrájenou cibuli a smažte ji na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek a společně smažte. Přidejte nakrájené žampiony, dochuťte solí a černým mletým pepřem – za stálého vaření míchejte.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

4. Na pergamen pokládejte plátky slaniny vedle sebe a na ně položte okořeněnou vepřovou panenku. Do jej středu naneste směs, pak položte plátky tvrdého sýra, poté zabalte do slaninového obalu s pergamenem a přikryjte alobalem.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.
Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

5. Příloha: Do mísy vložte nakrájené brambory na hrubší půlměsíce, posypte solí a černým mletým pepřem, pokapejte olivovým olejem a dochuťte sušeným rozmarýnem. Dobře promíchejte, aby se koření smíchalo s olivovým olejem.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.
Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

6. Následně panenku položte na plech vyložený pergamenem kolmo a okolo rozložte okořeněné brambory.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

8. Po 30 minutách vyjměte plech z trouby a odstraňte brambory, z panenky odkryjte alobal a pergamen a pečte dalších 10 minut při 200 °C.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

9. Nakonec brambory posypte čerstvým nasekaným koprem smíchaným česnekem a podávejte je spolu se zapečenou panenkou.

Zapečená vepřová panenka se žampionovou směsí a sýrem obalená v slanině
Zdroj: UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: