Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodné zapečené kuřecí kousky s bramborami, zeleninou a omáčkou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodné zapečené kuřecí kousky s bramborami, zeleninou a omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 1 velká cibule
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 3 brambory
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- olivový olej – podle potřeby
Další:
- 2 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1/2 mleté červené papriky
- 2 rajčata
- sýr mozzarella – podle chuti
Omáčka:
- 2 vejce
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1/4 muškátového oříšku
- 1/2 soli
- 470 ml tučné smetany
Na ozdobu:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Pánev na pečení vymažte z každé strany máslem, a to po celém obvodu.
2. Nakrájejte cibuli na velké půlměsíce, položte ji na vymaštěnou pánev, osolte ji a opepřete podle chuti.
3. Nakrájejte brambory na kolečka a položte je na cibuli v pánvi. Brambory osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.
4. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky. Osolte, opepřete a posypejte mletou sladkou červenou paprikou, pak je položte na brambory v míse.
5. Vejce rozbijte do mísy, posypte provensálskými bylinkami, muškátovým oříškem, přidejte hustou smetanu a promíchejte metličkou. Ingredience v pánvi zalijte omáčkou a mísu přikryjte alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 190 °C.
7. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka a nastrouhejte sýr na struhadle.
8. Po hodině vyjměte pánev z trouby a navrch položte plátky rajčat a posypejte strouhaným sýrem mozzarella.
9. Pečte dalších 15-20 minut při 190 °C.
10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou ingredience v pánvi již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
11. Nakonec posypejte čerstvou petrželkou a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=N0B65trufk0