Koláčky z majonézového těsta, které zaručeně rozpustí vaše chuťové buňky

Dnes se podělíme o jedinečný recept na koláčky z majonézového těsta, které vás zcela ohromí svou vláčností a bohatou chutí. Možná vás to překvapí, ale majonéza slouží jako neuvěřitelný tajný ingredience, který dodává těstu úžasnou vláčnost a jemnost.

Tyto koláčky jsou skutečným lahodným překvapením, které potěší každého milovníka sladkostí. Kombinace majonézy s dalšími klasickými ingrediencemi vytváří těsto, které je neskutečně měkké a vláčné, doslova se rozplývá na jazyku. A co je ještě lepší, majonézové těsto poskytuje vynikající kontrast k různým náplním, které si můžete vybrat podle svého gusta – od ovocných po krémové a ořechové varianty.

Zdroj: Jana Jančíková

Recept na koláčky z majonézového těsta:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 10 lžiček cukru
  • 1 dcl oleje
  • 2 žloutky
  • 10 dkg majonézy
  • 250 ml mléka
  • troška soli

Náplň a posypka:

  • tvaroh
  • rozinky
  • povidla
  • máslo
  • polohrubá mouka
  • moučkový cukr


Jak budeme postupovat:

1) V mise smíchejte mouku, cukr a trošku soli.

2) V jiné misce rozmíchejte droždí s troškou cukru, přidejte mléko a nechte kvásek vzejít.

3) Vložte kvásek do mísy s moukou, přidejte žloutky, olej a majonézu.

4) Vypracujte těsto a nechte ho kynout asi 2 hodiny.

5) Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek rozválejte na placku.

6) Na střed každé placky dejte lžíci tvarohu a pár rozinek.

7) Koláčky složte, potřete je vajíčkem a posypete posýpkou z másla, mouky a cukru.

8) Předehřejte troubu na 170°C a pečte koláčky do zlatova.

9) Hotové koláčky potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Tento recept by měl stačit na cca 60 koláčků, ale množství záleží na velikosti, jakou je uděláte. Těsto je velmi vláčné a snadno se s ním pracuje, takže se nemusí podsypávat moukou.