Představte si lahodné a elegantní šátečky z listového těsta s jemným šlehačkovým krémem, které rozvlní vaše chuťové pohárky do nebeského tance. S jednoduchou a rychlou přípravou se stanou neodolatelným lákadlem na každém stolování.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Šátečky z listového těsta s jemným šlehačkovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 1 rolka listové těsto
Krém:
- 400 ml mléka + kůra z 1 citronu
- 4 žloutky
- 90 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
- 200 slazená smetana ke šlehání
Ostatní:
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte listové těsto, z kterého pomocí ozdobného kolečka vytvarujte čtverce.


2. Následně je položte na plech vyložený pergamenem a pečte je v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava a po upečení je nechte vychladnout.
3. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko a přimíchejte kůru z 1 citronu. Promíchejte a vařte na mírném ohni.
4. Do mísy dejte žloutky a přisypte cukr. Šlehejte. Dále přidejte prosátý kukuřičný škrob a míchejte do hladké konzistence, kterou postupně přilévejte do mléka v hrnci na sporáku. Vařte do středně husté konzistence, po uvaření přendejte do mísy a přikryjte fólií. Nechte odležet na studeném místě.



5. Vychladlé upečené listové těsto překrojte na polovinu a do jiné mísy nalijte slazenou smetanu ke šlehání. Vyšlehejte a postupně během šlehání přidávejte krém – důkladně vyšlehejte.


6. Následně vyšlehaný krém naneste do zdobící trysky a pomocí ní vytvarujte na těstě spirály krému a přikryjte druhým dílem těsta.

7. Na závěr posypte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!