Pokud nemáte čas na přípravu dlouhého oběda, vepřové plátky se Vám vyplatí. Moje rodina má obzvlášť ráda tyto vepřové plátky na leču s rýží. Jejich příprava Vám zabere jen pár minut a recept zvládne úplně každý i začátečník v kuchyni!
Vepřové plátky na leču s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Zelenina:
- olej – na smažení
- 1/2 bílé cibule
- 1/2 červené cibule
- 1 zelená paprika
- 1-2 rajče
- voda – na podlití
- zahuštění – podle vlastního výběru
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové plátky přikryjte fólií a vyklepejte je z obou stran, poté je posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Následně je položte do hrnce s rozehřátým olejem – smažte je z obou stran dozlatova a po smažení přendejte na talíř.
3. Do stejného hrnce vsypejte nadrobno nakrájenou bílou a červenou cibulí – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatohněda, pak k ní přidejte nakrájenou zelenou paprikou – promíchejte, dále přidejte nakrájené rajče – znovu promíchejte, podlijte vodou a vložte smažené vepřové plátky – přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni.
4. Po uvaření vyndejte maso z leča a do leča postupně přilijte směs na zahuštění – pořadně promíchejte a jemně povařte.
5. Po uvaření vepřové plátky na leču podávejte s rýží nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a podávejte hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!