Vepřové plátky na leču s rýží

Pokud nemáte čas na přípravu dlouhého oběda, vepřové plátky se Vám vyplatí. Moje rodina má obzvlášť ráda tyto vepřové plátky na leču s rýží. Jejich příprava Vám zabere jen pár minut a recept zvládne úplně každý i začátečník v kuchyni!

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

Vepřové plátky na leču s rýží

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové maso
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení

Zelenina:

  • olej – na smažení
  • 1/2 bílé cibule
  • 1/2 červené cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1-2 rajče
  • voda – na podlití
  • zahuštění – podle vlastního výběru
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové plátky přikryjte fólií a vyklepejte je z obou stran, poté je posypejte solí a černým mletým pepřem.

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

2. Následně je položte do hrnce s rozehřátým olejem  – smažte je z obou stran dozlatova a po smažení přendejte na talíř.

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

3. Do stejného hrnce vsypejte nadrobno nakrájenou bílou a červenou cibulí – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatohněda, pak k ní přidejte nakrájenou zelenou paprikou – promíchejte, dále přidejte nakrájené rajče – znovu promíchejte, podlijte vodou a vložte smažené vepřové plátky – přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni.

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.
Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.
Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

4. Po uvaření vyndejte maso z leča a do leča postupně přilijte směs na zahuštění – pořadně promíchejte a jemně povařte.

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

5. Po uvaření vepřové plátky na leču podávejte s rýží nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a podávejte hlavně s láskou a velkou chutí.

Vepřové plátky na leču s rýží
Zdroj: Jana C.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: