Tyto vynikající ořechové válečky jsou dokonalou pochoutkou ke kávičce. Jemné těsto se zakysanou smetanou a bohatou ořechovou náplní tvoří lahodnou kombinaci, kterou si zamilujete. Jsou ideální nejen na všední dny, ale i jako dezert pro slavnostní příležitosti.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Ořechové válečky
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 250 g hladké mouky
- 30 g moučkového cukru
- 150 g změklého másla
- 1–2 PL zakysané smetany
Pro ořechovou nádivku:
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 40 g krystalového cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- 150 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Ze surovin vypracujte vláčné těsto. Rozdělte ho na dvě části nebo pracujte s jednou částí. Těsto rozválejte na pečícím papíře.
2) Příprava ořechové nádivky: Pro ořechovou nádivku promíchejte umleté ořechy s cukrem a zalijte horkým mlékem. Nechte trochu přejít varem, aby nádivka zhoustla. Nechte vychladnout.
3) Sestavení rolády: Na vychladlé těsto natřete ořechovou nádivku a pomocí pečícího papíru zaviňte těsto do rolády.
4) Ztužení: Roládu zabalte do fólie a dejte ztuhnout do mrazničky na 15–20 minut (lépe se pak krájejí plátky).
5) Pečení: Pokrájejte roládu na 5 mm plátky (nebo tlustší dle chuti) a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte přibližně 20 minut na 180 °C.
Tato roláda s ořechovou nádivkou je dokonalým doplňkem k odpolední kávě nebo jako elegantní zákusek pro návštěvy. Těsto je vláčné a bohatá ořechová nádivka dodává dezertu luxusní chuť. Užijte si tento jednoduchý, ale přitom lahodný recept!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.