Naše pečené brambory v alobalu, plněné máslovou směsí, smetanovými žampiony a lahodným sýrem, vás zavedou do světa jemných chutí a dokonalé harmonie. Připravte se na gastronomický zážitek, který okouzlí vaše smysly a udělá z každého pokrmu nezapomenutelný zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené brambory v alobale plněné máslovou směsí, smetanovými žampiony a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 3 velké nové brambory v slupce + alobal
Žampionová směs:
- rostlinný olej – na smažení
- 500 g žampiony
- 1 cibule
- 200 g zakysaná smetana
- 50 g vody
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Máslová směs:
- 70 g měkké máslo
- 2 stroužky česneku
Ostatní:
- 60 g sýr – na posypání
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte 3 čtverce alobalu a zabalte do každého 1 bramboru v slupce.
2. Následně je položte na plech a pečte v předehřáté troubě 50 minut při 200 °C.
3. Žampionová směs: Do pánve s rozehřátým olejem dejte žampiony nakrájené na půlměsíce. Smažte je krásně do zlatohněda. Pak k nim přidejte nadrobno nakrájenou cibuli – společně smažte na mírném ohni.
3. Dále nalijte zakysanou smetanu, přilijte vodu, dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte a nechte vařit.
4. Máslová směs: Do malé misky dejte měkké máslo a přidejte prolisovaný česnek – vidličkou dobře promíchejte.
5. Upečené brambory v alobalu vyndejte z trouby a překrojte na polovinu, ale ne úplně. Vnitřek jemně rozmačkejte vidličkou, poté naneste pomocí vidličky máslovou směs a posypte solí. Pak na ní naneste žampionovou směs a posypte strouhaným sýrem.
6. Pečte v předehřáté troubě 5 minut při 200 °C.
7. Po upečení je posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!