Dokonalé sněžné řezy s chutným krémem a jednoduchou přípravou

Sněžné řezy jsou jemným a vzdušným dezertem, který potěší na první pohled i ochutnávku. Spojuje v sobě křehký piškot, sladkost jahodové marmelády, bohatý tvarohový krém a jemnou chuť zakysané smetany. Tento dezert je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti nebo jako nedělní pochoutka k odpolední kávě či čaji.

Zdroj: Eva Lysáková

Suroviny

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g krystalového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g solamylu (bramborový škrob)
  • 1 kypřící prášek

Na krém:

  • 2 balení tvarohu
  • 150 g krystalového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g zakysané smetany
  • Ušlehaná šlehačka se ztužovačem

Další:

  • Jahodová marmeláda
  • Kakao na posypání

Postup přípravy

1) Příprava těsta: Vejce vyšlehejte se 4 lžícemi vlažné vody, přidejte vanilkový a krystalový cukr a šlehejte do pěny. Postupně přidejte mouku, solamyl a kypřící prášek, vyšlehejte hladké těsto. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut. Upečený korpus rozkrojte na dva pláty.

2) Příprava krému: Tvaroh vyšlehejte s cukrem a citronovou šťávou. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte ušlehanou šlehačku se ztužovačem.

3) Sestavení řezů: První plát piškotu potřete jahodovou marmeládou, na ni rozetřete polovinu krému. Položte druhý plát, na který nanesete zbytek krému. Celý dezert posypte kakaem.

4) Dochucení a servírování: Nechte řezy odpočinout v chladničce, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily. Před podáváním řezy nakrájejte na porce a podávejte jako luxusní dezert.

Připravte si křupavý jablečný koláč

Závěr

Sněžné řezy s jahodovou marmeládou a tvarohovým krémem jsou dokonalou sladkostí, která zpříjemní každé setkání s rodinou nebo přáteli. Tento dezert kombinuje oblíbené chutě do harmonického celku, který potěší jak oko, tak chuťové pohárky. Užijte si přípravu i degustaci tohoto výjimečného dezertu.