Šumavské topinky: Vynikající večeře ze staršího chleba připravená během chvíle

Šumavské topinky představují skvělý způsob, jak využít starší chléb a připravit rychlou, jednoduchou a přitom lahodnou večeři. Tato variace na klasické topinky je obohacena o vaječnou směs, šunku, sýr a čerstvou zeleninu, což dodává pokrmu svěžest a bohatost chutí. Je to ideální recept pro večerní pohoštění nebo když potřebujete rychle zasytit hlad. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Co budeme potřebovat

Pro topinky:

  • Krajíce staršího chleba
  • Vejce
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozetřené
  • Sůl, pepř

Na obložení:

  • Šunka, sýr (niva nebo jiný podle chuti)
  • Zelenina na ozdobu: rajče, salátová okurka, paprika, petrželová nať

Jak budeme postupovat

1) Příprava topinek: Krajíčky chleba opečeme na oleji z obou stran dozlatova, aby byly křupavé. Ještě horké topinky potřeme rozetřeným česnekem pro přidání chuti.

2) Vaječná směs: Na pánvi zlehka osmažte nakrájenou cibuli. Vejce rozšlehejte, osolte, opepřete a smíchejte s osmaženou cibulí. Připravte polotuhou vaječnou směs.

3) Obložení topinek: Na připravené topinky navrstvíte vaječnou směs. Posypte strouhaným sýrem a pokud máte rádi, přidejte plátek šunky.

4) Dekorace a podávání: Topinky dozdobte čerstvě pokrájenou zeleninou podle vaší chuti. Můžete použít rajčata, salátovou okurku, papriku a petrželovou nať pro dodání svěžesti a barvy.

Vepřová krkovice s bramborovým knedlíkem a špenátem

Závěr

Šumavské topinky jsou výborným a rychlým řešením pro chutnou večeři, která potěší každého člena rodiny. Tento recept je flexibilní, můžete si s náplní i obložením hrát podle vlastních preferencí a sezónní nabídky zeleniny. Užijte si přípravu a samotnou degustaci tohoto jednoduchého, avšak nesmírně chutného pokrmu.