Objevte kouzlo sušenkovo-smetanového dortu s tvarohovo-citronovým krémem a bílou čokoládou, který představuje sladkou symfonii chutí, jež potěší každého milovníka dezertů. Ať už hledáte dokonalý dezert pro speciální příležitost nebo si jen chcete dopřát něco výjimečného, tento dort je tou pravou volbou pro okamžiky, kdy chcete zpříjemnit den sobě nebo svým blízkým.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkovo-smetanový dort s tvarohovo-citronovým krémem a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g sušenky
- 80 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 300 g smetanový tvaroh
- 300 g kondenzované mléko
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 200 ml smetana 33%
Zdobení:
- 45 g bílá čokoláda
- kokosové kuličky
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Sušenky rozmixujte na jemný písek, poté je dejte do mísy a přilijte k nim rozpuštěné máslo – dobře promíchejte.
2. Následně základ nasypte do obruče bez dna, vystlané pekařskou fólií položenou na talíři a dnem sklenice přitlačte – nechte stranou.
3. Krém: Do mísy dejte smetanový tvaroh a přilijte kondenzované mléko – promíchejte. Poté vmíchejte citronovou kůru a přilijte citronovou šťávu – dobře promíchejte/vyšlehejte a nakonec nalijte mléčnou smetanu 33%. Pořádně vyšlehejte do středně hustého krému.
4. Výsledný krém naneste na základ v obruči, který pěkně rozetřete, uhlaďte a naaranžujte sušenky – postup znovu opakujte a ukončete krémem, který pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Na závěr ozdobte-posypejte strouhanou bílou čokoládou – uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
6. Po 2 hodinách vyjměte obruč z lednice, odstraňte fólii a ozdobte ještě kokosovými kuličkami.
Sušenkovo-smetanový dort s tvarohovo-citronovým krémem, kondenzovaným mlékem a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!