Recept na obložené kuřecí stehenní řízky: Tento oběd si zamilujete

Obložené kuřecí stehenní řízky představují lahodný a výživný oběd, který si zamilujete díky bohaté chuti a jednoduché přípravě. Tento recept kombinuje jemné kuřecí maso s pikantními chutěmi a krémovou zakysanou smetanou, čímž vzniká dokonale vyvážené jídlo. Obložené kuřecí stehenní řízky, posypané strouhaným sýrem a pečené do zlatova, jsou skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři.

Zdroj: receptneked.hu

Ingredience:

  • Kuřecí stehýnka: 4 ks
  • Jemná mouka: 4 lžíce
  • Červená paprika: 1 lžička
  • Sůl: 1 lžička
  • Mletý pepř: 1 lžička
  • Mletý kmín: 1 lžička
  • Zakysaná smetana: 330 g
  • Česnek: 4 stroužky, prolisované
  • Strouhaný sýr: 20 dkg
  • Olej na vaření: 3 lžíce
  • Voda: 0,5 dl

Postup:

1) Příprava kuřecích stehýnek: Kuřecí stehýnka rozpůlíme a z obou stran osolíme. Mouku smíchanou s červenou paprikou, solí, mletým pepřem a mletým kmínem použijeme k obalení stehýnek.

2) Pečení: Stehýnka vložíme do pánve vymazané olejem. Zbylou okořeněnou mouku rovnoměrně rozprostřeme na stehýnka a podlijeme vodou. Pánvi přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů C po dobu 40 minut.

3) Příprava zakysané smetany: Mezitím vmícháme prolisovaný česnek do zakysané smetany.

4) Dokončení: Po 40 minutách pečení stehýnka potřeme směsí zakysané smetany s česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme bez přikrytí, dokud není vrchní vrstva pěkně zlatavá.

5) Podávání: Hotové kuřecí stehenní řízky podáváme s rýží a zakysanou smetanou s okurkou pro osvěžující doplněk.

Pikantní kuřecí kousky na pórku s bramborovou kaší

Závěr

Obložené kuřecí stehenní řízky jsou dokonalým jídlem pro ty, kdo hledají chutný, sytý a zároveň nekomplikovaný oběd. Díky kombinaci pikantního oleje, česneku, zakysané smetany a sýra si toto jídlo získá oblibu u každého, kdo ho ochutná. Užijte si tento vynikající pokrm s rýží a doplňte ho o chutnou zakysanou smetanu s okurkou pro dokonalý gastronomický zážitek.